Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2023

Θέλουμε ένα κράτος, υπηρέτη του πολίτη και όχι του κ.Μητσοτάκη

Στην πολιτική ουσία και όχι στην επικοινωνία, επιμένει και ενόψει αυτοδιοικητικών εκλογών ο Νίκος Ανδρουλάκης, που μετά από τον Χάρη Δούκα στην Αθήνα, βρέθηκε χθες στο πλευρό του υποψήφιου Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, που στηρίζει το κόμμα του, Δαμιανό Καγγελίδη, προκειμένου να περιοδεύσει μαζί του στην τοπική αγορά της Καβάλας λίγο πριν καταλήξουν στο εκλογικό του περίπτερο.

Σε μία προσπάθεια να θέσει το πολιτικό διακύβευμα των εκλογών της Κυριακής, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής επιλέγει να μιλά για τον ρόλο τους την επόμενη μέρα, αλλά και για εκείνον του κράτους συνολικά. «Θέλουμε ένα κράτος, το οποίο θα είναι υπηρέτης του πολίτη και όχι του κ.Μητσοτάκη. Δεν θα είναι πελατειακός μηχανισμός του Μεγάρου Μαξίμου», είπε μιλώντας στο Kontra, για να προσθέσει ότι είναι ευκαιρία την Κυριακή, ο ελληνικός λαός να μη στηρίξει τα ‘μακριά χέρια’ του Μαξίμου στις Περιφέρειες. Πρόκειται για μία κριτική που ασκεί εδώ και μήνες στην κυβέρνηση της ΝΔ η Χαριλάου Τρικούπη, με αφορμή τις επιλογές της στις Περιφέρειες ανά την χώρα, με κριτήριο, σύμφωνα με τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, την άσκηση της κυβερνητικής πολιτικής και σε τοπικό επίπεδο.


Δεν είναι τυχαίο ότι ο κ.Ανδρουλάκης επιτέθηκε και προσωπικά στον πρωθυπουργό για να θυμίσει ότι υπερασπίζεται περιφερειάρχη, που του έδωσε το χρίσμα ως δήθεν ‘εθνική Ελλάδος’. «Σε Νότιο Αιγαίο, Δαδιά, Θεσσαλία, είχαμε τεράστιες φυσικές καταστροφές με τεράστιες επιπτώσεις. Μιλούσαν για φαινόμενο που συμβαίνει κάθε τετρακόσια χρόνια, αλλά μετά από δύο εβδομάδες επαναλήφθηκε στη Μαγνησία», είπε, υποστηρίζοντας πως «αυτούς στηρίζει ο κ.Μητσοτάκης» και απαντώντας εκ μέρους του κόμματός του με ένα «ως εδώ». Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, δε, έχουν όσα είπε ερωτηθείς για τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, όπου ούτε λίγο ούτε πολύ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο …προοδευτικών συμμαχιών σε αυτόν. «Τα διλήμματα θα τα καθορίσει ο λαός και θα κληθούμε να απαντήσουμε όλοι μας. Και εμείς και ο ΣΥΡΙΖΑ», είπε, εκφράζοντας τη βεβαιότητά του ότι στον δεύτερο γύρο θα είναι παντού τα προοδευτικά ψηφοδέλτια που σχημάτισε η παράταξή του. Έχοντας, άλλωστε, επενδύσει από την αρχή σε νέα πρόσωπα αλλά και πρόσωπα με εμπειρία για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, στην οποία το ΠΑΣΟΚ έχει βαθιές ρίζες, ο κ.Ανδρουλάκης μιλά για επιλογές που δεν έχουν ως προτεραιότητα την καταγραφή, αλλά την αλλαγή. Και με αυτή τη λέξη, που απευθύνεται μεταξύ άλλων και στο θυμικό των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, επιλέγει να ζητά την στήριξη των πολιτών στην αναμέτρηση της Κυριακής.

Σε κάθε περίπτωση, ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει πρόσφατα, μέσα από τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στον απόηχο της ΔΕΘ, περιγράψει τις αυτοδιοικητικές εκλογές ως ένα ακόμα βήμα προς τον τελικό στόχο της προοδευτικής διακυβέρνησης μετά από τις επόμενες εθνικές εκλογές. Σημαντικότερος σταθμός, ασφαλώς, θα είναι οι ευρωεκλογές, από την κάλπη των οποίων προκύπτουν παραδοσιακά και πολιτικά συμπεράσματα, αλλά όπως και να έχει το πράγμα, μία καλή επίδοση στις αυτοδιοικητικές εκλογές για το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, θα είναι μία ‘ανάσα’ που την έχει ανάγκη, μετά και από τις πρόσφατες καταγραφές του στις τελευταίες δημοσκοπήσεις.
https://www.matrix24.gr/2023/10/theloume-ena-kratos-ipireti-tou-politi-ke-ochi-tou-k-mitsotaki/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου