Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023

Ψηφίζω σημαίνει νοιάζομαι

Του Δημήτρη Νίκογλου

Το να απέχουμε συνειδητά σε ότι διαδραματίζεται γύρω μας είναι επιεικώς λανθασμένο, πόσο μάλλον όταν αυτά που διαδραματίζονται θα είναι και ο πρωταγωνιστής στο τι μέλλει γενέσθαι του δικού μας αύριο.

Αυτό θα το χαρακτήριζα και ανευθυνότητα διότι το αβαντάρισμα της ηθελημένης μας αποχής θα πηγαίνει παρά την θέλησή μας πάντα σε αυτούς τους ενθρονισμένους δικούς μας δήμιους. Αυτό το ευκολοφόρετο έχει ο Θεός, και ο αφελής ωχαδερφισμός μας στον ορυμαγδό των καθημερινών προβλημάτων μας, αυτόματα μας καθιστά μέρος και δημιουργούς των ίδιων των προβλημάτων. 
Στην δημοκρατία μας, η κατοχή της ψήφου μας ως όπλο είναι τόσο δυνατή όσο και αυτή του πολεμιστή με την πραγματική πανοπλία και την μακριά σάρισα, διότι και το ένα και το άλλο μπορούν εξίσου να σκοτώσουν. 

Το να αφουγκράζεσαι την δεινότητα των ικανοτήτων κάποιων πολιτικών σε βγάζει από πολλά διλήμματα, αλλά οι περισσότεροι πέφτουμε με ευκολία στην δύνη των ψεύτικων υποσχέσεων των επίπλαστων αυτών πολιτικάντηδων, δυστυχώς.
Πρέπει να πάψουμε να βαφτίζουμε την ένδεια πλούτο και το αντίθετο για να δικαιολογήσουμε και μόνο μια δική μας λανθασμένη πολιτική επιλογή, είτε προσώπου, είτε της πολιτικής τακτικής αυτού. 

Η δύναμη και η τιμωρία του πολίτη απέναντι στους επιτηδευμένους πολιτικούς και στις πολιτικές αυτών που στηρίζονται σε μυθοπλασίες, είναι η καταψήφισή τους και όχι η αποχή, η αποχή, είναι η επιβράβευση του λάθους μας.
Το ναι σε όλα στις ένοχες πολιτικές σκέψεις ομοϊδεατών πολιτικών και στις ειδεχθείς πολιτικές πρακτικές αυτών με ότι αυτό συνεπάγεται, το χαρακτηρίζεις και με μια λέξη, οπισθοδρόμηση. 
Η πολιτική ανησυχία και η αντίθετη άποψη θα πρέπει να εκφράζεται ποικιλοτρόπως και όχι μόνο με προφορικές αναφορές.

Η πολιτική υποταγή των πολιτών έναντι διαφόρων ιδεολογικών στιγμάτων, και ο προσηλυτισμός των νέων και τον ιδεών τους, μας παραπέμπει σε μια κονσερβοποίηση του πολιτικού φάσματος που μας απαγορεύει την υγιή σκέψη, κρίση και άποψη.

Στους σημερινούς χαλεπούς καιρούς, και σε ένα κόντρα πολιτικό σύστημα που μας θυμίζει το παλιό, εμείς αντιδρούμε με την δύναμη της ψήφου μας και λέμε ναι στην κάλπη, ναι στο μπροστά, ναι στην δύναμη της κάθε ξεχωριστής ψήφου που μας δίνει προοπτική.

Όλοι μαζί λοιπόν στο κάλεσμα του δημοκρατικού μας δικαιώματος που είναι και το μόνο μας όπλο. Εμείς θα αλλάξουμε τον κόσμο, εμείς. 

- Ψηφίζω σημαίνει νοιάζομαι.


Blogger Δημήτρης Νίκογλου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου