Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021

Σκληρό «όχι» του Κινήματος Αλλαγής στο εργασιακό νομοσχέδιο

 Αποφασισμένοι να μην αφήσουν το εργασιακό νομοσχέδιο να περάσει τόσο εύκολα, ή πάντως να κάνουν ό,τι μπορούν προς την αντίθετη κατεύθυνση ή την βελτίωσή του, είναι στο Κίνημα Αλλαγής. Και αυτό διότι θεωρούν ότι πρόκειται για ένα νομοσχέδιο – έκτρωμα που αλλάζει τα πάντα στις εργασιακές σχέσεις, εις βάρος των εργαζομένων και προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα ‘γραμμάτια’ του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ελίτ του τόπου. Χθες, στο ‘παιχνίδι’ έβαλε και τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές, η Φώφη Γεννηματά, αποστέλλοντας επιστολή προς τον Πρόεδρο του ΕΣΚ Σεργκέι Στάνισεφ και επιχειρώντας μέσω αυτής να αφυπνίσει τους συναδέλφους της στην ΕΕ. Αναφέροντας

μεταξύ άλλων την προωθούμενη κατάργηση της συλλογικής διαπραγμάτευσης για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, την μετατροπή του οκταώρου σε δεκάωρο, χωρίς να αμείβεται με υπερωρίες ο εργαζόμενος, ημί μόνο με την υπόσχεση μελλοντικών ρεπό, τη διευκόλυνση των παράνομων απολύσεων, τους περιορισμούς στην άσκηση του δικαιώματος της απεργίας κ.ο.κ., η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής ξεκαθαρίζει την απορριπτική στάση του κόμματός της σε ένα τέτοιο νομοσχέδιο και προσβλέπει στην αλληλεγγύη των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών.

Την ίδια ώρα, για ένα νέο «κρυπτονόμισμα» με πρωτοβουλία της ΝΔ παρομοιάζει το ρεπό σε άρθρο του, ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης. «Το νομοσχέδιο Μητσοτάκη-Χατζηδάκη για τα εργασιακά εισάγει μία πραγματικά ‘μεταρρυθμιστική επιτελική’ καινοτομία, την πληρωμή των εργαζομένων με ένα νέο ‘κρυπτονόμισμα’ : το Ρεπό», λέει, σημειώνοντας με νόημα ότι με βάση τα «οικονομικά Χατζηδάκη» οι άνεργοι, με το πλεόνασμα ελεύθερου χρόνου, θα είναι οι καλύτερα αμειβόμενοι. Αναφερόμενος ειδικά στη γενιά του, που χτυπήθηκε –καθώς θυμίζει- σκληρά την τελευταία δεκαετία, σημειώνει πως «η πικρή αλήθεια του νόμου της ΝΔ είναι ότι την εξωθούν, είτε να μεταναστεύσει, είτε να γίνει μία γενιά χαμηλόμισθων, που θα δουλεύει εξαντλητικά, χωρίς τις ανάλογες απολαβές».

Στο ίδιο μήκος κύματος, κινούνται τα περισσότερα στελέχη του Κινήματος Αλλαγής στις κατ’ ιδίαν συνομιλίες τους, προδιαγράφοντας έτσι την στάση που θα κρατήσουν απέναντι στο νομοθέτημα, η οποία και θα είναι κάθετα αρνητική. Ήδη, εξάλλου, δίνουν αγώνα κατά της ψήφισής του, εντός και εκτός Βουλής, με αντιπροσωπεία του κόμματος με επικεφαλής την Φώφη Γεννηματά, να προγραμματίζεται να δώσει σήμερα αγωνιστικό «παρών» στην απεργιακή συγκέντρωση και πορεία της ΓΣΕΕ.

http://www.matrix24.gr/2021/06/skliro-ochi-tou-kinimatos-allagis-sto-ergasiako-nomoschedio/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου