Τετάρτη 15 Απριλίου 2020

Παράπονα για την μη αναλογική εκπροσώπηση του ΚΙΝΑΛ στα ΜΜΕ

Ενοχλημένοι είναι στο Κίνημα Αλλαγής από τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζεται το κόμμα από τα ΜΜΕ. Στην πραγματικότητα, δεν είναι λίγοι όσοι μιλούν για επιχείρηση να ‘θαφτούν’ οι προτάσεις του, ή ακόμα χειρότερα, να διαστρεβλωθούν.
Δεν είναι τυχαίο ότι μιλώντας χθες στην συνεδρίαση της ΚΟ του Κινήματος Αλλαγής, που έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης, η Φώφη Γεννηματά αναφέρθηκε στις 150 παρεμβάσεις του κόμματος, από την αρχή της κρίσης της πανδημίας, συγχαίροντας όσους εργάστηκαν για αυτές και κάνοντας λόγο για μία ‘πολύ
σημαντική και ουσιαστική’ δουλειά. «Δυστυχώς οι θέσεις μας δεν προβάλλονται πάντα όπως πρέπει. Κάποιες φορές αποσιωπώνται ή διαστρεβλώνονται», είπε, θέτοντας ακόμα και θέμα Δημοκρατίας. «Η αντικειμενική παρουσίαση των θέσεων όλων των κομμάτων είναι υποχρέωση των ΜΜΕ, αλλιώς υπάρχει θέμα Δημοκρατίας», είπε σε αυστηρό τόνο, σημειώνοντας ότι δεν μπορεί επιπλέον να μην καλούνται οι εκπρόσωποι του Κινήματος Αλλαγής στις καθημερινές ενημερωτικές εκπομπές, ιδιαίτερα στις τηλεοράσεις και ραδιόφωνα, για τα οποία υπάρχει και συνταγματική επιταγή. Την ίδια ώρα, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, επέμεινε στα θέματα διαφάνειας και αναλογικής κάλυψης των κομμάτων από τα ΜΜΕ. «Επειδή δεν είναι ώρα για παιχνίδια εξουσίας, ας γνωρίζουν όλοι ότι θα επιμείνουμε στα θέματα της διαφάνειας και της αναλογικής κάλυψης όλων των μέσων, κεντρικών και περιφερειακών από το διαφημιστικό πακέτο που εξήγγειλε η Κυβέρνηση», είπε, δίνοντας το στίγμα της για την στάση που θα κρατήσει το κόμμα τη στο εξής.
Η Φώφη Γεννηματά, όμως, δεν σταμάτησε εκεί. Αντίθετα, θέλησε να κλείσει μια και καλή το θέμα των πρόωρων εκλογών, που συζητείται όλο και περισσότερο στα δημοσιογραφικά γραφεία. «Είναι αδιανόητο τούτες τις ώρες που δίνουμε τη μάχη για να σωθούν ζωές, να μιλάνε από το Μαξίμου με τους παπαγάλους τους για εκλογές. Αρνούμαι πραγματικά να συμμετέχω σε μια τέτοια συζήτηση», είπε, κάνοντας λόγο για ‘θεσμική ύβρη’ στην αγωνία και την ανασφάλεια που βιώνουν οι Έλληνες πολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου