Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2020

Αυτόνομη πορεία, αλλά όχι και ίσες αποστάσεις…

Σε μερική αναδίπλωση προχωρά το Κίνημα Αλλαγής, μετά τη δημοσιοποίηση του ραντεβού μεταξύ των μεντόρων της Φώφης Γεννηματά, Κώστα Γείτονα και του Αλέξη Τσίπρα, Αλέκου Φλαμπουράρη, που ερμηνεύθηκε ως απόφαση για ‘κατάπαυση του πυρός’ μεταξύ Κινήματος Αλλαγής και ΣΥΡΙΖΑ. Στην Χαριλάου Τρικούπη τώρα, διαπιστώνοντας εσωτερικές αντιδράσεις, υποβιβάζουν το γεγονός, επιβεβαιώνοντας όμως την ‘αντιδεξιά αντίληψη’ του χώρου τους, που επιστρέφει, αλλά και ότι δεν υφίσταται λογική ‘ίσων αποστάσεων’ απέναντι στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ. Σε κάθε περίπτωση, ξεκαθαρίζουν ότι
επιμένουν στην απόφασή τους για αυτόνομη πορεία και πως δεν θα γίνουν ‘δεκανίκι’ κανενός. «Η επιλογή αυτόνομης πορείας και η σαφής ιδεολογική, πολιτική και προγραμματική οριοθέτησή μας δεν είναι σημαία ευκαιρίας, είναι αδιαπραγμάτευτη δέσμευση», δήλωσε σε αυτή την κατεύθυνση ο στενός συνεργάτης της Φώφης Γεννηματά, Μανώλης Όθωνας.
«Η ΝΔ είναι στην κυβέρνηση. Σε αυτή θα κάνουμε σκληρή αντιπολίτευση», λένε στο Κίνημα Αλλαγής, αφήνοντας να εννοηθεί ότι με τον ΣΥΡΙΖΑ πια να έχει περάσει στην αντιπολίτευση δεν έχει νόημα να συνεχίζεται το καθημερινό ‘πυρ ομαδόν’ εναντίον του. Από την άλλη, διαβεβαιώνουν ότι πρόκειται για κόμμα που παραμένει αντίπαλό τους, για αυτό και όταν πρέπει, θα αναδεικνύουν τις κυβερνητικές του ευθύνες στο πρόσφατο παρελθόν. Όσο για τις υποψίες κοινής δράσης έστω επί συγκεκριμένων θεμάτων, όπως συζητιόνταν μεταξύ κάποιων στελεχών, διαβεβαιώνουν πως δεν έχουν καμία δόση αλήθειας. Προκαλούν μάλιστα, τον ΣΥΡΙΖΑ, να στηρίξει αυτός τις πρωτοβουλίες του Κινήματος Αλλαγής, εφόσον το επιθυμεί.
Από την άλλη, στην Χαριλάου Τρικούπη στέλνουν σαφές μήνυμα προς την κυβέρνηση Μητσοτάκη, ότι θα πρέπει να σοβαρευτεί και να καταλάβει ότι δεν θα της ‘χαϊδεύει τα αυτιά’ η αντιπολίτευση, όσο και αν εκείνη προεκλογικά θεωρούσε κάτι τέτοιο δεδομένο, όπως εκτιμούν. Αντίθετα, μετά και από τα δημοσκοπικά δεδομένα, που προβληματίζουν τους παροικούντες την Χαριλάου Τρικούπη, στο Κίνημα Αλλαγής έχουν αποφασίσει να εντείνουν την αντιπολιτευτική τους δράση, τόσο εντός όσο και εκτός Βουλής. Ιδιαιτέρως, θα εστιάσουν τόσο στο μείζον θέμα του προσφυγικού-μεταναστευτικού, όσο στα εθνικά ζητήματα με κύριο τα ελληνοτουρκικά, αλλά και την Οικονομία.
Στην Χαριλάου Τρικούπη, μιλούν για μία κυβέρνηση, βαθιά συντηρητική, παρά τα περί του αντιθέτου λεγόμενα και την προσπάθεια της ΝΔ να απευθυνθεί στο κέντρο, και ετοιμάζουν αντεπίθεση με κοινωνική ατζέντα, με πρώτο σταθμό (πέραν τις πρωτοβουλίες για την προστασία της πρώτης κατοικίας, την έκδοση των συντάξεων κ.α. που έχουν ήδη γίνει) την παρουσίαση των θέσεων του κόμματος για το Ασφαλιστικό σε ειδική εκδήλωση που προγραμματίζουν για αύριο, Τρίτη, στη Βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου