Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2020

Εμμένει στις θέσεις του για ελληνοτουρκικά, εκλογικό νόμο και ΠτΔ το ΚΙΝΑΛ

Πιστοί στην αρχική τους θέση για τρία βασικά ζητήματα που απασχολούν την χώρα μας παραμένουν στο Κίνημα Αλλαγής, καλώντας μάλιστα και άλλες πολιτικές δυνάμεις να την ασπαστούν.
Για του λόγου το αληθές, τον Αλέξη Τσίπρα έσπευσε να... καλωσορίσει στη θέση του Κινήματος Αλλαγής υπέρ της σύγκλησης Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών για τα ελληνοτουρκικά, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Παύλος Χρηστίδης. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο τελευταίος, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη χάραξης μίας στρατηγικής και για την επόμενη δεκαετία, παρατηρώντας ότι
είναι καλή και η ενημέρωση κατά μόνας, αλλά το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών έχει και έναν διαφορετικό συμβολισμό.
Αντιστοίχως, στην αρχική τους θέση για τον εκλογικό νόμο επιμένουν οι επιτελείς του Κινήματος Αλλαγής, ζητώντας ένα κλιμακωτό μπόνους, που θα έχει ως όριο τις 35 έδρες, αλλά και για την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας. «Μου κάνει εντύπωση και η αμηχανία της Νέας Δημοκρατίας ως ένα βαθμό για τον κ. Παυλόπουλο, αλλά κυρίως η εμμονή του ΣΥΡΙΖΑ η οποία φαίνεται να υιοθετεί ότι ο κ. Παυλόπουλος ήταν μάλλον πετυχημένος ως υπουργός της Νέας Δημοκρατίας την περίοδο 2004-2009 με πρωθυπουργό τον Κώστα Καραμανλή», είπε ο κ. Χρηστίδης, ξεχωρίζοντας πάντως τη θητεία του ως Προέδρου της Δημοκρατίας και παραδεχόμενος ότι ο Προκόπης Παυλόπουλος βοήθησε το καλοκαίρι του 2015 τη χώρα να γλιτώσει από όσα είχε κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, «που μας οδήγησε με το ενάμιση πόδι έξω από τη ζώνη του ευρώ», όπως χαρακτηριστικά είπε.
Στο μεταξύ, πάντως, εν αναμονή του απολογισμού της επίσκεψης Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, αλλά και των κυβερνητικών προτάσεων για τον εκλογικό νόμο και το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας, στην Χαριλάου Τρικούπη, δεν σταματούν να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τα εργασιακά δικαιώματα. Δεν είναι τυχαίο ότι η πρόεδρος του κόμματος Φώφη Γεννηματά θέλησε να συναντήσει χθες την Ομοσπονδία Εργαζομένων του ΟΤΕ, αλλά και εκείνη Επισιτιστικών Σωματείων. «Το 2020 δεν ξεκίνησε καλά για τους εργαζομένους, με ευθύνη της κυβέρνησης», είπε αμέσως μετά, θυμίζοντας τις απολύσεις στον ΟΤΕ, αλλά και τους 400.000 εργαζόμενους, σερβιτόρους και ντελιβεράδες στην χώρα που βρίσκονται στον ‘αέρα’. «Οι πολιτικές της Νέας Δημοκρατίας ενισχύουν την εργοδοτική αυθαιρεσία», είπε, δεσμευόμενη να στηρίξει το κόμμα της τους αγώνες των εργαζομένων, αλλά και να φέρει τα αιτήματά τους στη Βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου