Δευτέρα 3 Ιουνίου 2019

Ο Τραμπ «βύθισε» τις αγορές

Υπό ασφυκτικές πιέσεις βρέθηκαν τα χρηματιστήρια και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, καθώς οι επενδυτές φοβούνταν ότι, μετά την αιφνιδιαστική απειλή επιβολής δασμών του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ σε όλες τις εισαγωγές από το Μεξικό και εν μέσω επιδείνωσης του εμπορικού πολέμου με την Κίνα, ένας εμπορικός πόλεμος σε πολλαπλά μέτωπα μπορεί να οδηγήσει σε ύφεση της παγκόσμιας οικονομίας. 
Ο πρώην διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Κίνας Ντάι Σιανλόνγκ δήλωσε ότι δεν αναμένει να υπάρξει καμία ουσιαστική πρόοδος στις συνομιλίες για το εμπόριο κατά τη διάρκεια της διμερούς συνάντησης που θα έχουν ο κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ και ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ
στην Ιαπωνία στα τέλη Ιουνίου. Ο Ντάι, επικεφαλής του κεντρικού πιστωτικού ιδρύματος της Κίνας την περίοδο από το 1995 ως το 2002, έκρινε εξάλλου ότι η πρόσφατη υποτίμηση του γιούαν έναντι του δολαρίου αποτελεί την αντίδραση παραγόντων της αγοράς συναλλάγματος στον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ-Κίνας.
Η Wall Street έκλεισε την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας και του μήνα με βαριές απώλειεςκαι με τον δείκτη S&P 500 να καταγράφει τη χειρότερη επίδοσή του για τον Μάιο από το 2010.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου