Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018

Τραμπ: Βόμβα διαφθοράς

Αγαπημένοι φίλοι και φίλες,

Έκλεισε προσφυγόπουλα σε κλουβιά, αποσύρθηκε απ’ τη Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα και είναι ικανός να ξεκινήσει πυρηνικό πόλεμο με το πάτημα ενός κουμπιού.

Το χειρότερο όμως με τον Τραμπ είναι το τεράστιο κύκλωμα διαφθοράς που τον έφερε στην εξουσία. Ένα ρεπορτάζ-καταπέλτης των New York Times μόλις αποκάλυψε ότι η οικογένειά του έχτισε ολόκληρη αυτοκρατορία με φοροδιαφυγή και απροκάλυπτες απατεωνιές -- κι αυτό είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου.

Έρευνες σε Μ. Βρετανία, Ολλανδία και Καναδά έφεραν στο φως κι άλλα ενδεχομένως μεγάλα σκάνδαλα που αφορούν τον Τραμπ, την οικογένειά του ή τις εταιρείες του. Αλλά οι εισαγγελείς παραμένουν άπραγοι, μάλλον επειδή φοβούνται την έξαλλη αντίδραση του ίδιου του Τραμπ. Αν όμως αναλάμβαναν δράση, τα ευρήματά τους θα μπορούσαν να πυροδοτήσουν έρευνες στις ΗΠΑ και να χρησιμέψουν στο Κογκρέσο ως αποδείξεις για την εκτεταμένη διαφθορά του Τραμπ.
Για να κινηθούν όμως αυτοί οι εισαγγελείς χρειάζονται μια πρωτοφανή δημόσια πίεση. Υπόγραψε τώρα και, μόλις συγκεντρώσουμε 1 εκατ. συμμετοχές, θα τους κάνουμε διάσημους στις χώρες τους με ενημερωτικές εκστρατείες, ρεπορτάζ και δράσεις έξω από τα γραφεία τους.

Υπόγραψε εδώ

Σωρεία στοιχείων υποδηλώνουν ξέπλυμα εκατοντάδων εκατομμυρίων και τρελή φοροδιαφυγή -- ικανά να γκρεμίσουν ολόκληρη την αυτοκρατορία του Τραμπ.

Στις ΗΠΑ βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα για τους δεσμούς του Τραμπ με τη Ρωσία, με επικεφαλής τον εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ. Είναι γνωστό ότι είναι σκληρός και ανεξάρτητος, αλλά αντιμετωπίζει πολλές πολιτικές προκλήσεις. Γι' αυτό η αποκάλυψη αποδεικτικών στοιχείων διεθνώς ίσως παίξει καθοριστικό ρόλο για τη μοίρα του Τραμπ.

Το κίνημα του Avaaz είναι το μόνο παγκόσμιο κίνημα που έχει το μέγεθος, την ευελιξία και την επιμονή που απαιτούνται για να ανοίξουν έρευνες εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ σε όλη την υφήλιο -- και να βεβαιωθούμε ότι κανένας δεν είναι πάνω από τον νόμο, ούτε καν ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Υπόγραψε εδώ
Ο αγώνας δεν θα είναι εύκολος για εμάς ως πολίτες ή για τις κυβερνήσεις μας. Αλλά αν υπάρχει κάποιος που μπορεί να τα καταφέρει, αυτό είναι το κίνημά μας. Το Avaaz επιλέγει δύσκολες μάχες... και τις κερδίζει. Σε μια εποχή που πολλά από τα δημοκρατικά μας θεσμικά όργανα δέχονται επίθεση, ας συσπειρωθούμε ενάντια στον μεγαλύτερο τραμπούκο, πριν να είναι πολύ αργά.

Με ελπίδα και μεγάλη αποφασιστικότητα,

Emma, Nell, Danny, Meetali, Alex, Marigona, Andrew, Olivia, Anneke και όλη η ομάδα του Avaaz

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου