Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018

Τσακαλώτος: Η μη περικοπή συντάξεων έχει σχεδόν κλείσει

Αισιόδοξος σε ό,τι αφορά τη μη μείωση των συντάξεων εμφανίστηκε για ακόμη μια φορά ο υπουργός Οικονομικών Ευκλ. Τσακαλώτος στην κλειστή συνεδρίαση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στην αίθουσα 223 της βουλής.
Η  ομιλία τόσο του ΥΠΟΙΚ όσο και του αναπληρωτή Γ. Χουλιαράκη αναμενόταν με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από τους βουλευτές και παρά τη μεγάλη χωρητικότητα της αίθουσας επιστρατεύτηκαν μέχρι και καρέκλες για να καθίσουν οι όρθιοι. Όσον αφορά την «ταμπακιέρα» η πολιτική ηγεσία του ΥΠΟΙΚ καθησύχασε τους βουλευτές
ότι το θέμα της μη περικοπής των συντάξεων έχει σχεδόν κλείσει και το πρώτο «πράσινο φως» για τη ματαίωση του μέτρου θα δοθεί στα τέλη Οκτωβρίου, όπου τα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα «σκανάρουν» τους προϋπολογισμούς των κρατών μελών. Πρόκειται για μια διαδικασία που γίνεται κάθε Οκτώβριο και στην οποία η Ελλάδα μετέχει για πρώτη φορά λόγω των μνημονίων.
Σύμφωνα με πληροφορίες θολό παραμένει το τοπίο αναφορικά με τη μείωση του αφορολόγητου που ούτως ή άλλως όμως ηταν προγραμματισμένο για το 2020.
Οι βουλευτές στις παρεμβάσεις τους ζήτησαν από τον υπουργό λεπτομέρειες και για τα μέτρα κοινωνικού χαρακτήρα όπως το επίδομα πετρελαίου αλλά και η ρύθμιση των 120 δόσεων για την εφορία.
http://www.matrix24.gr/2018/10/tsakalotos-i-mi-perikopi-sintaxeon-echi-schedon-klisi/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου