Τρίτη 7 Αυγούστου 2018

«Για όλα φταίει ο λαός!»

Από τον Πάγκαλο και το «Μαζί τα φάγαμε» στον Καμμένο και στο «Εσείς φταίτε που καήκατε»
Με οργή και αγανάκτηση παρακολουθούμε την εντεινόμενη κυβερνητική επίθεση ενάντια στον λαό μας, όπου εκτός των άλλων, η επικαιροποίηση «του πολέμου κατά της τρομοκρατίας» αλληλοσυνδέεται με την επίρριψη των ευθυνών για τα δραματικά γεγονότα στον ίδιο. Βαδίζοντας στα χνάρια του Θ. Πάγκαλου, η κυβέρνηση, διαμέσου του υπουργού Εθνικής Άμυνας Π. Καμμένου, επιχειρεί να ενοχοποιήσει τον λαό μας, να κάμψει τις όποιες κοινωνικές αντιδράσεις, να σπείρει τη μοιρολατρία. Ξέρει η κυβέρνηση ότι μαζί με τους δεκάδες συνανθρώπους μας κάηκε και το επιχειρηματικό
κράτος πολέμου-καταστολής του ολοκληρωτικού καπιταλισμού που οικοδομούν. Έχει δίκιο ο φιλοκυβερνητικός δημοσιογράφος Πάρης Καρβουνόπουλος που συγκρίνει αυτό που έγινε στο Μάτι και στη Ραφήνα με την Δουνκέρκη! Το αστικό κράτος των Τσίπρα-Καμμένου, μαζί με τους απελπισμένους πολίτες επιχείρησε να σωθεί πέφτοντας στη θάλασσα.
Τα σύγχρονα κοινωνικά προβλήματα που δημιουργούν, η καταστροφή του περιβάλλοντος από την αστική ανάπτυξη στυλ Σκουριών και Ηπείρου που προϋποθέτει η κερδοφορία τους καθώς και η «εκδίκηση της φύσης» δεν επιλύονται με το να αναγάγεις την ασφάλεια σε θέσφατο. Γιατί αυτοί που αναγάγουν την ασφάλεια σε θέσφατο το κάνουν γιατί μας θεωρούν εσωτερικό εχθρό που πρέπει να μας ξεφτιλίσουν, υποτάξουν, πατάξουν… Τώρα, έρχονται όλοι αυτοί που διέλυσαν το δημόσιο -δήμους, περιφέρεια χωρίς μέσα, τεράστιες περικοπές κλπ-, που αποκαλύφθηκαν χωρίς σχέδιο, χωρίς πυροσβέστες και πυροσβεστικά αεροπλάνα, να μας διαφημίσουν το ρόλο του στρατού στη διαχείριση της καταστροφής. Έρχονται να μιλήσουν για ασύμμετρες απειλές, τον αναβαθμισμένο ρόλο της ΕΥΠ στο εσωτερικό της χώρας, την συνδρομή των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων.
Αποκαλύπτουν ότι «οι αμερικανικές δυνάμεις τους τελευταίους μήνες έχουν θέσει υπό στενή επιτήρηση-παρακολούθηση την Ελλάδα, ενώ τις τελευταίες μέρες τέθηκαν σε επιφυλακή, κινητοποιώντας μάλιστα δυνάμεις και υπερσύγχρονα τεχνικά μέσα εν αναμονή “απρόβλεπτων” γεγονότων και “ασύμμετρων φαινομένων”…».
Δικαιώνονται οι εκτιμήσεις της Αντιπολεμικής Διεθνιστικής Κίνησης ότι τα αμερικανικά UAV στη Λάρισα, σε συνεργασία με τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, εντάσσονται στην επιβολή των δογμάτων πολέμου-καταστολής εντός και εκτός συνόρων, στο πλαίσιο της προνομιακής σχέσης ελληνικής και αμερικανικής κυβέρνησης. Με παρανομαστή τους γεωστρατηγικούς σχεδιασμούς και το ενεργειακό ζήτημα η ελληνική άρχουσα τάξη διεκδικεί να κατοχυρώσει τα στρατηγικά της συμφέροντα. Με την ανάδειξη της σε χωροφύλακα των Βαλκανίων-ανατολικής Μεσογείου ως στόχο και βατήρα για την εξασφάλιση των συμφερόντων της.
Αυτή είναι η απειλή εναντίον του κόσμου της εργασίας. Όχι μόνο οξύνουν πρωτόγνωρα τον κοινωνικό πόλεμο και καταστρέφουν το περιβάλλον, αλλά είναι αποφασισμένοι να μας οδηγήσουν στον πολεμικό όλεθρο για τις ΑΟΖ και τα ενεργειακά κοιτάσματα. Γι’ αυτό η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει την ουσιαστική στήριξη αντιπολίτευσης, ΜΜΕ, εκκλησίας, επιχειρηματικού κόσμου, ΝΑΤΟ και ΕΕ.
Απάντηση σε όλα αυτά μπορεί να είναι μόνο ένα εργατικό διεθνιστικό αντικαπιταλιστικό εργατικό και αντιπολεμικό κίνημα.
αντιπολεμική διεθνιστική κίνηση
https://eleutheriellada.wordpress.com/2018/08/06/%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%8C%CE%BB%CE%B1-%CF%86%CF%84%CE%B1%CE%AF%CE%B5%CE%B9-%CE%BF-%CE%BB%CE%B1%CF%8C%CF%82/#more-98037

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου