Τρίτη 10 Απριλίου 2018

Διαγράφουμε το Facebook; -- Μένουν 24 ώρες!!!

Αγαπημένοι φίλοι και φίλες, 

Είναι πλέον γεγονός: Facebook και κοινωνικά δίκτυα έχουν ξεφύγει. 250 εκατ. προφίλ στο Facebook είναι ψεύτικα! Τα προσωπικά δεδομένα 87 εκατ. πολιτών κλάπηκαν για να κερδίσει τις εκλογές ο Τραμπ. Κι οι ρωσικές εκστρατείες παραπληροφόρησης κοινοποιήθηκαν ΔΙΣΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ φορές.

Tην Τετάρτη, ο ιδρυτής του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ θα καταθέσει στο αμερικανικό Κογκρέσο σε μια ιστορική ακρόαση. Είναι η κατάλληλη στιγμή για να πιέσουμε τους πολιτικούς και τους βαρόνους του ίντερνετ να διορθώσουν αυτό το χάλι. Υπόγραψε την παρακάτω ανοιχτή επιστολή με ένα πάτημα και το Avaaz θα την παραδώσει με μια τεράστια δράση έξω απ΄ το Κογκρέσο: 


ΥΠΟΓΡΑΦΩ


Προς τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ, τους διευθυντές κοινωνικών δικτύων και τις Ρυθμιστικές Αρχές:

Φτάνει. Σας καλούμε να προφυλάξετε τις δημοκρατίες μας, και αμέσως:

  • Πείτε την Αλήθεια για τα ψεύτικα προφίλ και τις εκστρατείες παραπληροφόρησης, και ανοίξτε ανεξάρτητες έρευνες.
  • Απαγορέψτε τα Μποτ – ΟΛΑ τα ψεύτικα προφίλ πρέπει να απαγορευτούν.
  • Ενημερώστε το Κοινό – ειδοποιείτε όλους τους χρήστες ΚΑΘΕ φορά που εκτίθενται σε ψεύτικο ή κακόβουλο περιεχόμενο και διορθώνετε την ανάρτηση.
  • Προσλάβετε Eπαληθευτές - μια μεγάλη ανεξάρτητη ομάδα που θα δρα γρήγορα για να σταματάει τη διάδοση ψεύτικων ειδήσεων.
Μέσα στους επόμενους μήνες, αρκετές χώρες θα έχουν κρίσιμες εκλογές. Το σύνθημα του Facebook ήταν κάποτε «βιάσου και σπάσ’ τα». Τώρα πρέπει να «βιαστείτε και να τα διορθώσετε».

Με εκτίμηση,



ΥΠΟΓΡΑΦΩ


Δεν είναι υπερβολή. Όλα όσα αγαπάμε κινδυνεύουν - απ’ τα ανθρώπινα δικαιώματα μέχρι τη δημοκρατία και το περιβάλλον.

Το πρόβλημα είναι παγκόσμιο. Ακόμη κι ο ΟΗΕ επιρρίπτει ευθύνες στο Facebook για τη γενοκτονία των Ροχίνγκια! Κι η κυβέρνηση της Ρωσίας το μετέτρεψε σε όπλο για να εξαπολύσει, αυτό που το ΝΑΤΟ ονόμασε, τον μεγαλύτερο πόλεμο παραπληροφόρησης στην ιστορία. Έχουν δημιουργήσει εκατομμύρια ψεύτικα προφίλ, σελίδες κι ομάδες που παρουσιάζονται με διάφορες μορφές (ως νεοναζί, ως οργανώσεις για τα δικαιώματα των μουσουλμάνων… ακόμη και ως μέντιουμ) με στόχο να προωθήσουν την ακροδεξιά, να διχάσουν την αριστερά και να υπονομεύσουν τη δημοκρατία. Κι έχουν κοινοποιηθεί δισεκατομμύρια φορές, μπαίνοντας έτσι στα σπίτια σχεδόν όλων μας.

Τα αφεντικά του Facebook ισχυρίζονται ότι κινούνται γρήγορα, αλλά για μήνες τώρα κωλυσιεργούν και δεν είναι διαφανείς. Η απάντησή τους είναι «δείξτε μας εμπιστοσύνη». Αλλά δεν πάει άλλο. Γι’ αυτό, την Τετάρτη θα πιέσουμε δημόσια τις αρχές και τον Ζούκερμπεργκ να εφαρμόσουν τα μέτρα που ζητάμε -- πρόσθεσε το όνομά σου με ένα πάτημα:

ΥΠΟΓΡΑΦΩ

Κατά κάποιον τρόπο, οι εκστρατείες παραπληροφόρησης της ρωσικής ακροδεξιάς είναι η ακριβώς αντίθετη όψη του Avaaz. Ως απάντηση στην παγκόσμια ενότητα και αλληλεγγύη που προωθεί το αληθινό μας κίνημα, εκείνοι δημιουργούν κάλπικα κινήματα για να σπείρουν ψέματα και να μας διχάσουν. Μας βλέπουν ως ισχυρό αντίπαλο, γι’ αυτό κι έχουν επιτεθεί επανειλημμένα στο Avaaz! Αυτή είναι η μάχη για την ψυχή του ίντερνετ, τη δημοκρατία και το μέλλον μας. Ας την κερδίσουμε μαζί.

Με ελπίδα και αποφασιστικότητα,
Ricken, Christoph, Nell, Mia, Alaphia, Diego, Fadi, Marie, Jenny, Meetali, Andrew, Nick, Fatima, Danny και όλη η ομάδα του Av

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου