Παρασκευή 13 Απριλίου 2018

ΕΠΕΙΓΟΝ: Χημικές επιθέσεις στη Συρία

Αυτός είναι ο Μοχάμαντ Ντεΐμπ Ελχίρ. Κλαίει καθώς κρατάει ένα κοριτσάκι ενός μηνός που μόλις έσωσε απ’ τα συντρίμμια του βομβαρδισμένου σπιτιού της. Λίγο μετά το βίντεο, ο Μοχάμαντ δολοφονήθηκε με μια σφαίρα στο κεφάλι, ενώ βοηθούσε εθελοντικά σε κέντρο διάσωσης.

Αυτή είναι η πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν τα Λευκά Κράνη της Συρίας. Είναι άοπλοι -- απλοί άνθρωποι: ράφτες, δάσκαλοι, αρτοποιοί... Αλλά διακινδυνεύουν τα πάντα για να κάνουν αυτό που δεν κάνει κανείς άλλος: σπεύδουν στις βομβαρδισμένες περιοχές και σώζουν ανθρώπινες ζωές (114.431 μέχρι στιγμής). Το περασμένο σαββατοκύριακο

μια φρικτή επίθεση με χημικά σκότωσε περισσότερους από 40 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά. Ο βομβαρδισμός ήταν ανελέητος κι ο αέρας ασφυκτικός απ’ την οσμή αερίου χλωρίου, αλλά τα Λευκά Κράνη ήταν εκεί.

Αυτοί οι ήρωες χρειάζονται επειγόντως τη βοήθειά μας -- οι επιθέσεις χειροτερεύουν και έχουν ανάγκη από καινούργιο εξοπλισμό, εργαλεία και ιατρικές προμήθειες.

Οι κυβερνήσεις μας δεν πρόκειται να υπερασπιστούν τον πολύπαθο λαό της Συρίας, αλλά θα το κάνουμε εμείς. Στήριξε τώρα -- το 100% των δωρεών που θα συγκεντρώσουμε θα διατεθεί για αποστολές διάσωσης στη Συρία:

Ο πρόεδρος Άσαντ κι οι Ρώσοι σύμμαχοί του δε δείχνουν σημάδια υποχώρησης. Τώρα προσποιούνται ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις για αυτή την τελευταία επίθεση, παρόλο που εκατοντάδες θύματα κατέκλυσαν τα νοσοκομεία βγάζοντας αφρούς απ’ το στόμα, μη μπορώντας να αναπνεύσουν. 

Πριν από 1.658 μέρες το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ απαίτησε με ψήφισμά του απ’ το καθεστώς του Άσαντ να καταστρέψει τα χημικά όπλα -- αλλά να τα πάλι μπροστά μας. 

Οι κυβερνήσεις μας παραμένουν αδρανείς. Εμείς όμως μπορούμε να κάνουμε κάτι. 

Ας δείξουμε στις κυβερνήσεις ότι οι πολίτες του κόσμου όχι μόνο νοιαζόμαστε, αλλά είμαστε διατεθειμένοι να βάλουμε κι απ’ την τσέπη μας για να σωθούν ζωές. Και το Avaaz θα συνεχίσει τις εκστρατείες πίεσης, μέχρι οι ηγέτες να κινητοποιηθούν ουσιαστικά για να σταματήσει αυτή η κόλαση. 

Μαζί στηρίξαμε τα Λευκά Κράνη στο έργο τους το 2016 -- από τότε έχουν σώσει περίπου άλλες 40.000 ζωές. Η τελευταία επίθεση με χημικά αποδεικνύει, δυστυχώς, ότι η ανιδιοτελής δράση τους είναι πιο αναγκαία από ποτέ. Στήριξε τώρα -- μαζί μπορούμε να τους βοηθήσουμε να σώσουν χιλιάδες ακόμη ζωές. 

Συχνά μέσα στην απόλυτη φρίκη, εμφανίζονται ήρωες τόσο αξιοθαύμαστοι, που η ύπαρξή τους και μόνο είναι δώρο. Ας κάνουμε το έργο τους ακόμη πιο μεγάλο κι ελπιδοφόρο, τιμώντας το μ’ ένα κύμα υποστήριξης από κάθε γωνιά του πλανήτη. 

Με ελπίδα και αποφασιστικότητα,
Danny, Allison, Marigona, Emma, Ricken και όλη η ομάδα του Avaaz

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου