Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018

Η κυβέρνηση δέρνει, δικάζει και πλειστηριάζει

 Του Γιώργου Μουρμούρη
Νέο όργιο βίας ενάντια στο κίνημα κατά των πλειστηριασμών
Αντίσταση κατά της αρχής, διατάραξη κοινής ειρήνης, απόπειρα απελευθέρωσης κρατουμένου, επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά αστυνομικού, εξύβριση και απειλή. Με αυτές τις κατηγορίες, σε βαθμό πλημμελήματος, κατέληξαν τρεις αγωνιστές κατά των πλειστηριασμών μετά την επίθεση που δέχτηκαν από τα ΜΑΤ διαδηλωτές συγκεντρωμένοι έξω από συμβολαιογραφείο στη Θεμιστοκλέους, στο κέντρο της Αθήνας.
Το σκηνικό διαδραματίστηκε το μεσημέρι της Τετάρτης
14/3, που όπως κάθε Τετάρτη οι διάσπαρτες διμοιρίες ΜΑΤ κάτω από πολυκατοικίες στο κέντρο της Αθήνας υποδηλώνουν το που υπάρχουν συμβολαιογραφεία όπου πραγματοποιούνται πλειστηριασμοί. Μέλη των κινημάτων που κρατάνε ζωντανό το «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» είχαν συγκεντρωθεί έξω από συμβολαιογραφικό γραφείο στην οδό Θεμιστοκλέους, με διμοιρία των ΜΑΤ παραταγμένη μπροστά τους. Βρέθηκαν αντιμέτωποι με ένα «όργιο» βίας και καταστολής, από την οποία δεν γλίτωσε ούτε ένας φωτορεπόρτερ που κάλυπτε την κινητοποίηση. Στους συλληφθέντες αυτής της επιχείρησης, οι οποίοι ξυλοκοπήθηκαν άγρια από τα ΜΑΤ, φορτώθηκε ακόμα και η κατηγορία της… επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά αστυνομικού!
Θα ήταν αστείο, αν δεν ήταν δείγμα της αποφασιστικότητας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να περάσει τους πλειστηριασμούς «δια πυρός και σιδήρου», προκειμένου να μην διασαλευτεί, αφενός, η ανάκαμψη της κερδοφορίας των τραπεζών, αφετέρου, η προοπτική της εξόδου από τα μνημόνια και η μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων που θα προσδώσει στο ελληνικό κεφάλαιο. Αφού, έτσι και αλλιώς ,η ισοπέδωση των εργαζομένων θεωρείται (για το κεφάλαιο) εξασφαλισμένη για πολλές δεκαετίες.
Σε σχετική ανακοίνωσή του, ο Συντονισμός Συλλογικοτήτων Αττικής (ΣΥΣΑ) κατήγγειλε την αστυνομοκρατία «σε όλο το κέντρο της Αθήνας και το νέο όργιο βίας των ΜΑΤ της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε βάρος των διαδηλωτών σε συμβολαιογραφείο ενάντια στους πλειστηριασμούς της αδιαφάνειας και της ληστείας». «Η ωμή και απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ είχε σαν αποτέλεσμα, τον τραυματισμό 5 διαδηλωτών –ανάμεσά τους ένας φωτορεπόρτερ– ενώ έγιναν και 5 προσαγωγές. Στη ΓΑΔΑ έγινε άμεσα συγκέντρωση διαμαρτυρίας και αλληλεγγύης στους συλληφθέντες από πολλά μέλη συλλογικοτήτων και πολιτικών οργανώσεων», ανέφερε ο ΣΥΣΑ, καλώντας στη μαζική κινητοποίηση της επόμενης ημέρας στα δικαστήρια της Ευελπίδων.
Από την πλευρά της η ΑΝΤΑΡΣΥΑ κατήγγειλε το «όργιο βίας και τρομοκρατίας έξω από τα συμβολαιογραφεία στο κέντρο της Αθήνας, με τους σοβαρούς τραυματισμούς και τις συλλήψεις», ενώ χαρακτήρισε «κατάπτυστη» την ανακοίνωση των συμβολαιογράφων «που δικαιολογούν τα αδικαιολόγητα, βάζοντας πλάτη στην κυβέρνηση και σε εκείνους τους συμβολαιογράφους που ληστεύουν για λογαριασμό των κορακιών τα λαϊκά σπίτια».
Τέλος, η ΛΑΕ έκανε λόγο για «χούντα Τσίπρα-Κοντονή-Τόσκα», που «μετέτρεψε τις προσαγωγές των δύο μελών της ΛΑΕ, Οδυσσέα Χαραλαμπόπουλου και Αλέξανδρου Ρωμανού Αγγελή, και του μέλους του κινήματος κατά των πλειστηριασμών Θωμά Καρρά σε κανονικές συλλήψεις».
Οι συλληφθέντες ζήτησαν και έλαβαν αναβολή για τις 30 Μαρτίου, ώστε να λάβουν γνώση της δικογραφίας και να κληθούν οι 6 αστυνομικοί μάρτυρες κατηγορίας που δεν εμφανίστηκαν την Πέμπτη στο δικαστήριο.
https://eleutheriellada.wordpress.com/2018/03/20/%ce%b7-%ce%ba%cf%85%ce%b2%ce%ad%cf%81%ce%bd%ce%b7%cf%83%ce%b7-%ce%b4%ce%ad%cf%81%ce%bd%ce%b5%ce%b9-%ce%b4%ce%b9%ce%ba%ce%ac%ce%b6%ce%b5%ce%b9-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%80%ce%bb%ce%b5%ce%b9%cf%83%cf%84/#more-95120

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου