Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018

Μοσκοβισί: Δεν πρέπει να χάσουμε στα τελευταία 100 μέτρα

Πρέπει όλοι να δουλέψουμε για μια επιτυχή έξοδο από το πρόγραμμα καθώς το 85 με 90% της πορείας έχει ήδη γίνει, δήλωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί, μετά τη συνάντηση που είχε με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας, τονίζοντας ότι δεν πρέπει να χάσουμε ή να κάνουμε λάθος, στα τελευταία 100 μέτρα.
Όπως ανέφερε, κατά τη συνάντηση με τον υπουργό Οικονομίας Δημήτρη Παπαδημητρίου, έγινε συζήτηση για τα επόμενα βήματα που πρέπει να γίνουν "προκειμένου να μπορέσουμε να βγούμε με επιτυχία από το ελληνικό πρόγραμμα". "Για μένα το κλειδί είναι ότι διατηρείται η ανάπτυξη, ότι η Ελλάδα δημιουργεί τα δικά της εργαλεία, ώστε να έχει μια δική της ελληνική στρατηγική και μεταξύ αυτών των εργαλείων
είναι η δημιουργία μιας εθνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, όπως υπάρχει σε άλλες χώρες" συνέχισε.
Δήλωσε ανακουφισμένος από όσα έχουν ήδη γίνει, από το γεγονός ότι η πρόοδος των εργασιών είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, όπως είπε.
Ο Ευρωπαίος Επίτροπος σημείωσε ότι συμφώνησαν με τον κ. Παπαδημητρίου πως θα υπάρξει πλήρης συνεργασία "ώστε αυτή η ελληνική αναπτυξιακή στρατηγική να είναι πειστική, να τη συμμερίζονται όλοι και να δημιουργεί συναινέσεις".
"Για αυτό το σκοπό θα παραμείνουμε σε στενή επαφή, τόσο σε υπουργικό όσο και σε τεχνικό επίπεδο, προκειμένου να πετύχουμε" κατέληξε.
http://www.capital.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου