Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017

Έγκλημα είναι η αρπαγή λαϊκής κατοικίας

του Παναγιώτη Ξοπλίδη
Σε μαζική, αγωνιστική συγκέντρωση μετατράπηκε η κατάθεση «απολογητικού υπομνήματος» από τους διωκόμενους για την δράση τους κατά των πλειστηριασμών λαϊκής κατοικίας. Δεκάδες αγωνιστές συμμετείχαν την Τετάρτη σε παρέμβαση στα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, ενώ εκατοντάδες ήδη υπογράφουν το συλλογικό κείμενο «ανάληψης της ευθύνης». Μετά από μήνυση μεγαλοσυμβολαιογράφων της πόλης, ο δάσκαλος Ηλίας Σμήλιος και ο δικηγόρος Ζήσης Κλεισιάρης κατηγορούνται για μια σειρά από αδικήματα (διέγερση κατά των νόμων, παράνομη βία, παρακώλυση συναγωνισμού) απλά και μόνο γιατί, μαζί με εκατοντάδες πολίτες στη Θεσσαλονίκη και χιλιάδες πολίτες σε όλη την Ελλάδα, υπεράσπισαν και συνεχίζουν να υπερασπίζουν το δικαίωμα στη
λαϊκή κατοικία, απέναντι στην λεηλασία που ασκούν κυβέρνηση, τράπεζες, funds, υπό την «αιγίδα» και καθοδήγηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των «θεσμών».
Όπως δήλωσε ο Ζήσης Κλεισιάρης, υποψήφιος με την Εναλλακτική Πρωτοβουλία Δικηγόρων για την προεδρεία του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, «το αδίκημα της “διέγερσης κατά των νόμων” είναι εξαιρετικά σοβαρό, καταδεικνύοντας την ακόμα μεγαλύτερη ένταση της προσπάθειας καταστολής σε μια περίοδο που κυβέρνηση, ΕΕ και τραπεζίτες βρέθηκαν μπροστά σε ένα μαζικό κίνημα που έχει μέχρι τώρα καταφέρει να βάλει φραγμό στα σχέδια τους. Μέσα σε λίγες μόνο μέρες Ντράγκι, Ντάϊσελμπλουμ και ΔΝΤ εξέδωσαν ανακοινώσεις για την ανάγκη να προχωρήσουν άμεσα οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και να λυθεί το “πρόβλημα”, δηλαδή η ανυποχώρητη δράση του κινήματος».
Δεν κρύβουν πλέον ότι η εφαρμογή των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών έχει στόχο την εύκολη αρπαγή της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, και μετά την αποτυχία συκοφάντησης και απαξίωσής του κινήματος από την κυβέρνηση και τα συμφέροντα που εκπροσωπεί, η επίθεση εναντίον του παίρνει τα γνωστά χαρακτηριστικά της αστυνομικής και δικαστικής δίωξης και καταστολής. Παράλληλα με την διαδικασία των διώξεων ο Συντονισμός Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης γνώρισε το τελευταίο διάστημα και την απαγόρευση διαδηλώσεων ενάντια στην επίσκεψη Γιουνκέρ και στην εκδήλωση του ΣΕΒ με τον Τσίπρα. Κατά την προσπάθεια των ΜΑΤ να σταματήσουν τις διαδηλώσεις χτυπήθηκαν αγωνιστές, μεταξύ αυτών ο Κώστας Ξενόπουλος, που κατέθεσε στη συνέχεια μήνυση προς την ΕΛΑΣ. Η συνολικότερη ένταση του κρατικού αυταρχισμού συνοδεύει τη νέα υποβολή διαπιστευτηρίων της κυβέρνησης προς τους δανειστές ως υπάκουου και πρόθυμου να κάνει καθετί για τη «σωτηρία των τραπεζών» και δείχνει τον φόβο που προκάλεσε στους κυρίαρχους κύκλους ένα κίνημα που αναπτέρωσε την ελπίδα στην πληττόμενη κοινωνία ότι μπορεί να επιφέρει σοβαρά πλήγματα στην αντιλαϊκή μνημονιακή πολιτική.
Μοναδικό στήριγμα της κυβέρνησης αυτή τη στιγμή είναι μια ολιγομελής συμμορία μεγαλοσυμβολαιογράφων που ενάντια ακόμα και στην πλειοψηφία των μελών των Συλλόγων τους (όπως φάνηκε από τις αποφάσεις των γενικών τους συνελεύσεων για αποχή από τους πλειστηριασμούς) λειτουργούν ως το μακρύ χέρι τραπεζιτών και «θεσμών». Και η λέξη συμμορία, μάλλον δεν είναι υπερβολή καθώς ο πρόεδρος του Συλλόγου Συμβολαιογράφων Αττικής Γιώργος Ρούσκας είναι εμπλεκόμενος στην υπόθεση του παραδικαστικού κυκλώματος, ενώ και η πρόεδρος των συμβολαιογράφων της Θεσσαλονίκης, Ιωάννα Μπιλίση-Χρουσαλά βρίσκεται αντιμέτωπη με την κατηγορία της υπεξαίρεσης σε βαθμό κακουργήματος. Η δίωξη συνδέεται με πλειστηριασμούς ακινήτων -φυσικών και νομικών προσώπων- που διενήργησε η ίδια κατά το 2015, όπου μετά την κατακύρωσή τους, δεν προέβη -ως όφειλε- σε δημόσια κατάθεση του πλειστηριάσματος στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Το ποσό που φέρεται να παρακράτησε ανέρχεται σε τουλάχιστον 500.000 ευρώ(!), ενώ προς έρευνα είναι και οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν από την πλευρά της ΦΑΕ Θεσσαλονίκης, η οποία φέρεται να ενημέρωσε με καθυστέρηση τις αρμόδιες αρχές. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν φορολογούμενοι απευθύνθηκαν στη ΦΑΕ και διαπίστωσαν ότι έχουν ακόμη εκκρεμότητες με το Δημόσιο, παρά το γεγονός ότι είχαν εκπλειστηριαστεί τα ακίνητά τους.
Η μεγάλη συμμορία βέβαια είναι αυτή της κυβέρνησης, των τραπεζών, των funds και της ΕΚΤ που προσπαθούν να αρπάξουν τα σπίτια του λαού. Λειτουργούν ως κοινοί εκβιαστές αλλά το κίνημα όχι μόνο δεν λυγίζει, αντίθετα συνεχώς και δυναμώνει και θα συνεχίσει την δράση του σταματώντας και τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς αν επιχειρήσουν να τους εφαρμόσουν.
http://prin.gr/?p=17556

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου