Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017

Real estate και στον Άδη

της Μαριάννας Τζιαντζή
Aν είσαι πλούσιος, μπο­ρείς να έχεις τη Μέριλιν Μονρόε στο «διπλανό απαρ­τμάν», όπως έλεγε ο Χάρρυ Κλυνν. Για την ακρίβεια, να έχεις τα οστά της Μέριλιν στον διπλανό τάφο, τον οποίο είχε προνοήσει να αγοράσει ο ιδρυτής του «Πλεϊμπόι», ο Χιου Χέφνερ, που απεβίωσε προχθές στα 91 του.
Όμως σε ακόμα πιο προνο­μιακή θέση βρίσκεται η κρύ­πτη «πάνω» από την κρύπτη της διάσημης ηθοποιού — γιατί εδώ, στο πιο φίνο νεκρο­ταφείο του Λος Άντζελες, οι τάφοι είναι μεγάλοι μεν, συρ­ταρωτοί δε. Εκεί, ακριβώς πά­νω από τη Μέριλιν, ήταν θαμ­μένος ένας βαθύπλουτος επι­χειρηματίας. Ώσπου το 2009 η χήρα του έβγαλε σε πλει­στηριασμό, στο eBay, την κρύπτη του μακαρίτη. Τιμή εκκίνησης ήταν 500.000 δο­λάρια και τελικά η κρύπτη πουλήθηκε 4,6 εκατ. δολά­ρια ενώ το
όνομα του μέλλο­ντα νεκρού παραμένει άγνω­στο. Όσο για τα οστά του επι­χειρηματία, αυτά μεταφέρθη­καν κάπου αλλού, σε κέντρο απόκεντρο.
Το real estate απλώνεται παντού: στον κόσμο των ζω­ντανών αλλά και των αποθα­μένων. Ο Χέφνερ έκανε μια έξυπνη αγορά, αφού το 2009 πλήρωσε μόνο 75.000 δολά­ρια για το προνομιούχο «οι­κόπεδό» του, όχι στη «γειτο­νιά των αγγέλων», σύμφω­να με το γνωστό στερεότυπο, αλλά στη «γειτονιά των δια­σήμων». Ο μύθος της Μέρι­λιν θα υπάρχει όσο θα υπάρ­χει κινηματογράφος. Ακόμα και νεκρό, το αστέρι αυτό δί­νει αξία, στην κυριολεξία, στα γειτονικά ντουβάρια.
Πες μου, λοιπόν, πού εί­σαι θαμμένος, πες μου ποιους έχεις γείτονες στον Κάτω Κό­σμο, για να σου πω ποιος εί­σαι, ποιος ήσουν.
http://prin.gr/?p=16571

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου