Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017

Δαβίδ και Γολιάθ: H νέα ιστορία

Αγαπημένοι αβαζίτες και αβαζίτισσες,

Είναι απίστευτο -- νικάμε τους μεγαλύτερους Γολιάθ της εποχής μας, δυνάμεις που κανείς δεν πίστευε ότι ήταν εφικτό να ηττηθούν! Δες τι καταφέραμε μέσα στις τελευταίες μόνο βδομάδες:

  • ανατρέψαμε το σχέδιο του διεφθαρμένου προέδρου της Βραζιλίας να ξεπουλήσει τον Αμαζόνιο!
  • εκδόθηκε δικαστική απόφαση που εμποδίζει τον Ντόναλντ Τραμπ να αρπάξει τα προσωπικά μας δεδομένα απ’ το Διαδίκτυο
  • ο ΟΗΕ ανοίγει έρευνα για τις θηριωδίες στην Υεμένη, παρά τις έντονες αντιδράσεις της Σαουδικής Αραβίας
  • οι αρχές ξεκινούν έλεγχο στον ισχυρότερο καναλάρχη του πλανήτη Ρούπερτ Μέρντοχ
Όλα αυτά είναι μάχες που κανείς δεν πίστευε ότι θα μπορούσαμε να κερδίσουμε. Πολλοί μάς είχαν πει να μην προσπαθήσουμε καν, ότι αυτοί οι τύποι είναι πανίσχυροι γίγαντες. Κι όμως… τα καταφέραμε!

Το κίνημά μας ξαναγράφει την ιστορία του Δαβίδ και του Γολιάθ. Όμως σ’ αυτήν την εκδοχή εκατομμύρια Δαβίδ, οπλισμένοι με την πίστη μας στη δύναμη της φωνής των λαών, αλλάζουμε τη ροή της ιστορίας βήμα-βήμα...

Quotes
Πρέπει να δεις τις νίκες που πετυχαίνουμε μαζί αυτήν τη στιγμή:

Προστατεύοντας έκταση του Αμαζονίου στο μέγεθος της Δανίας!

Όταν ο πρόεδρος της Βραζιλίας Τέμερ προσπάθησε να ξεπουλήσει μια δασική έκταση στο μέγεθος της Δανίας, σχεδόν 2 εκατ. αβαζίτες και αβαζίτισσες ενώσαμε τη φωνή μας με βραζιλιάνους ακτιβιστές, επωνύμους και βουλευτές, και αναγκάσαμε τον πρόεδρο να ανακαλέσει την απόφασή του. Φτάσαμε μάλιστα ώς τη Νέα Υόρκη, όπου ενορχηστρώσαμε ένα μεγάλο σκάνδαλο στα διεθνή ΜΜΕ, λίγο πριν ο Τέμερ ανοίξει μια σημαντική σύνοδο κορυφής του ΟΗΕ. Ένας Βραζιλιάνος νομοθέτης μίλησε για «τη μεγαλύτερη επίθεση των τελευταίων 50 ετών στον Αμαζόνιο» -- εμείς τη σταματήσαμε!

Η ομάδα του Avaaz, ιθαγενείς ηγέτες και ΜΚΟ παραδίδουν το τεράστιο ψήφισμα στο βραζιλιάνικο Κογκρέσο

Βάζοντας φρένο στην αρπαγή του Ίντερνετ απ' τον Τραμπ

Όταν η κυβέρνηση Τραμπ απαίτησε τα προσωπικά δεδομένα εκατομμυρίων ανθρώπων από όλο τον κόσμο (επειδή είχαν επισκεφτεί ιστοσελίδα που του ασκεί κριτική), το Avaaz κατέφυγε μαζί με άλλες ομάδες στο δικαστήριο, για να υπερασπιστούμε την προστασία των προσωπικών μας δεδομένων. Η κυβέρνηση έκανε πίσω και ο δικαστής ένα βήμα παραπέρα, περιορίζοντας δραματικά την εξουσία της κυβέρνησης και δημιουργώντας έτσι ένα σημαντικό δεδικασμένο για ανάλογες υποθέσεις στο μέλλον!

Ο Nick Kimbrell, μέλος της ομάδας του Avaaz, έξω από τα δικαστήρια με το αίτημά μας για νομική παρέμβαση

Δικαιοσύνη για την Υεμένη

Η Σαουδική Αραβία βομβαρδίζει την Υεμένη εδώ και χρόνια, σκοτώνοντας παιδιά και καταστρέφοντας τη χώρα. Όμως παραμένει ατιμώρητη. Όταν λοιπόν η ψηφοφορία του ΟΗΕ για τη διερεύνηση αυτών των εγκλημάτων ήταν οριακή, το Avaaz μπήκε στο παιχνίδι δυναμικά, κατακλύζοντας με μηνύματα τις κυβερνήσεις και δείχνοντάς τους ότι ο κόσμος έχει τα βλέμματα στραμμένα πάνω τους. Και πέτυχε! Η Γαλλία και ο Καναδάς παρέμειναν σταθερές στις θέσεις τους και η Σαουδική Αραβία υποχώρησε. Η απονομή δικαιοσύνης επιτέλους πλησιάζει!

Η Συνέλευση του ΟΗΕ ψηφίζει για τη διερεύνηση της καταπάτησης των ανθρώπινων δικαιωμάτων στην Υεμένη μετά από τη μαζική εκστρατεία του Avaaz

Κατατροπώνουμε τον ισχυρότερο καναλάρχη του πλανήτη

Ο Ρούπερτ Μέρντοχ νόμιζε ότι θα ήταν ευκολάκι το να αγοράσει το μεγαλύτερο κανάλι της Ευρώπης, το Sky, και να γίνει ο βασιλιάς των ΜΜΕ της Βρετανίας. Όμως του δείξαμε πόσο λάθος έκανε! Για αρχή, το Avaaz έφερε στις Βρετανικές αρχές μαρτυρίες από θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης και φυλετικής διάκρισης, στα οποία εμπλέκεται ο Μέρντοχ στις ΗΠΑ, δημιουργώντας τεράστιο ντόρο στα ΜΜΕ. Στη συνέχεια, όταν του δόθηκε προσωρινή έγκριση, οι δικηγόροι μας κατήγγειλαν την αρμόδια αρχή για την ελλιπή έρευνα που έκρινε την οικογένεια Μέρντοχ «κατάλληλη» να αγοράσει το τηλεοπτικό κανάλι. Τελικά, η προσφορά του Μέρντοχ θα περάσει από νέο έλεγχο διάρκειας τουλάχιστον 6 μηνών!

Η συμφωνία δε θεωρείται πλέον σίγουρη -- και σύμφωνα με αυτό το απίστευτο δημοσίευμα του Bloomberg, (στα Αγγλικά), το κίνημά μας μας είναι η «ενοχλητική μύγα» που χαλάει τα σχέδια του Μέρντοχ.

Η ομάδα του Avaaz εκθέτει τα σεξουαλικά σκάνδαλα του Fox News μπροστά στο βρετανικό Κοινοβούλιο

1.600.000 $ για τη διάσωση των Ροχίνγκια!

Όταν ο στρατός της Μιανμάρ άρχισε να κατασφάζει τους Ροχίνγκια αναγκάζοντας εκατοντάδες χιλιάδες από αυτούς να διαφύγουν στο Μπαγκλαντές, τα μέλη του Avaaz συγκεντρώσαμε πάνω από 1,6 εκατ. δολάρια μέσα σε λίγες μέρες! Μισθώσαμε αμέσως σκάφη διάσωσης για να μεταφέρουμε τις τρομοκρατημένες οικογένειες σε ασφαλές έδαφος, παραδώσαμε 110 τόνους ρύζι σε χιλιάδες ανθρώπους μέσα στη Μιανμάρ, κατασκευάσαμε τουαλέτες και πηγάδια με καθαρό νερό, και αυτήν τη στιγμή παρέχουμε βασική στέγη και βοήθεια.

Παράλληλα, πάνω από 1 εκατ. από εμάς απαιτήσαμε από τις κυβερνήσεις μας να διακόψουν την υποστήριξή τους προς το στρατό της Μιανμάρ και η ομάδα του Avaaz παρέδωσε το ψήφισμά μας κατευθείαν στους ηγέτες του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη. Το Ηνωμένο Βασίλειο συμφώνησε να διακόψει τις σχέσεις του και οι ΗΠΑ απέσυραν νομοσχέδιο για την αύξηση των στρατιωτικών κονδυλίων!

Παιδιά σε κέντρο προσφύγων στο Μπαγκλαντές, που φτιάχτηκε από την ανθρωπιστική ομάδα Partners Relief & Development με χρηματοδότηση του Avaaz

Αντεπίθεση στην ακροδεξιά στη Γερμανία

Μετά τις γερμανικές εκλογές του Σεπτεμβρίου, όπου το ακροδεξιό κόμμα AfD πήρε 13%, κυκλοφορήσαμε την πιο viral ανοικτή επιστολή που έχει δει το φως της δημοσιότητας στη Γερμανία, στέλνοντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι η πλειοψηφία των Γερμανών δε στηρίζει τις απόψεις του AfD. Μέσα σε λίγες ώρες 490.000 πολίτες υπογράψαμε για να βροντοφωνάξουμε στο AfD «Είμαστε το 87% που δε σας ψήφισε!» και τα ΜΜΕ όλης της χώρας διέδωσαν την είδηση!!

Η επιστολή μας προς το AfD συγκέντρωσε σχεδόν μισό εκατομμύριο υπογραφές και κατέκλυσε τα ΜΜΕ

Έξω το μίσος απ’ το Ευρωκοινοβούλιο

Όταν ο ευρωβουλευτής Κόρβιν-Μίκε δήλωσε πως οι γυναίκες πρέπει να αμείβονται λιγότερο επειδή είναι, λέει, «πιο αδύναμες, πιο μικρόσωμες και λιγότερο έξυπνες», δεν αργήσαμε ούτε λεπτό να ζητήσουμε να τεθεί σε διαθεσιμότητα! Σχεδόν 1 εκατ. Ευρωπαίοι ενώσαμε τις φωνές μας, ευρωβουλευτές παρέδωσαν τις υπογραφές μας στο Ευρωκοινοβούλιο και ο σεξιστής ευρωβουλευτής δέχτηκε πρωτοφανείς κυρώσεις!

Ο σεξιστής ευρωβουλευτής Κόρβιν-Μίκε υπέστη πρωτοφανείς κυρώσεις μετά από ψήφισμα που υπογράφτηκε από 1 εκατ. αβαζίτες και αβαζίτισσες


Ουφ! Όλα αυτά συνέβησαν μόλις τις τελευταίες βδομάδες... Και πραγματικά αλλάζουν την οπτική μου για τον κόσμο μας.

Συχνά νιώθω λίγη μπροστά σε όσα περνά η ανθρωπότητα αυτήν τη στιγμή. Αναρωτιέμαι πώς θα εξηγήσω αυτήν την περίοδο στη μικρή μου κόρη. Αλλά ελπίζω όσο τίποτα να μπορέσω να της πω μια όμορφη ιστορία, στην οποία το ανθρώπινο πνεύμα θα έχει επικρατήσει έναντι του μίσους, της διχόνοιας, της βίας, των ασθενειών και της κλιματικής αλλαγής. Καθώς γράφω αυτόν τον απολογισμό για τις πρόσφατες νίκες μας, αρχίζω να πιστεύω πως μια τέτοια ιστορία θα μπορούσε να βγει αληθινή.

Η μικρή μου κόρη, οι μελλοντικές γενιές και εγώ σας ευχαριστούμε για όλα όσα κάνετε ενάντια στις τρομακτικότερες δυνάμεις του κόσμου μας. Είμαστε σε καλό δρόμο. Κερδίζουμε.

Με ελπίδα,
Emma και ολόκληρη η ομάδα του Avaaz

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου