Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017

Σόιμπλε: «Φούσκες» μπορεί οδηγήσουν σε εκ νέου παγκόσμια οικονομική κρίση

Την θέση πως «νέες φούσκες» θα μπορούσαν να βυθίσουν εκ νέου τον κόσμο σε μιαοικονομική κρίση, ανέφερε ο απερχόμενος υπουργός Οικονομικών, Σόιμπλε, αναφερόμενος στα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και τα κλιμακούμενα επίπεδα παγκόσμιου χρέους.
Ειδικότερα, συνέντευξή του στους Financial Times που αναδημοσιεύει σήμερα το CNBC, ο Σόιμπλε ανέφερε:  "Οι οικονομολόγοι σε όλο τον κόσμο ανησυχούν για τους αυξημένους κινδύνους που απορρέουν από τη συσσώρευση ολοένα και περισσότερης ρευστότητας και την αύξηση του δημόσιου και ιδιωτικού χρέους ... Κι εγώ ο ίδιος ανησυχώ για αυτό," είπε. Ο Σόιμπλε, ο οποίος ετοιμάζεται να γίνει επικεφαλής της Bundestag στην Γερμανία, προειδοποίησε ότι σύντομα μπορεί να σκάσουν "νέες φούσκες”, καθώς οι κεντρικές τράπεζες έχουν διοχετεύσει τρισεκατομμύρια δολάρια στις χρηματοπιστωτικές
αγορές.
Ο ίδιος δήλωσε επίσης ότι ανησυχεί για τη δυνητική αποδυνάμωση της ευρωζώνης, καθώς οι τράπεζες προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την... κληρονομιά της κρίσης, που δεν είναι άλλη από τα μη εξυπηρετούμενα χρέη.  
http://www.sofokleousin.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου