Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

Ανανέωση της ΝΔ με άφθαρτα πρόσωπα


Το σχέδιό του για τη διεύρυνση του στελεχικού δυναμικού της ΝΔ, αλλά και των ψηφοδελτίων του κόμματος, με νέα άφθαρτα πρόσωπα που έως τώρα δεν έχουν ενεργοποιηθεί στην πολιτική, θέτει σε εφαρμογή ο Κυρ. Μητσοτάκης, ανακοινώνοντας τη δημιουργία μητρώου πολιτικών στελεχών.
Ο πρόεδρος της ΝΔ, παρουσιάζοντας χθες τον σχεδιασμό του, υπογράμμισε ότι τα πρόσωπα που θα επιλεγούν και θα ενταχθούν στο μητρώο θα είναι εν δυνάμει υποψήφιοι για τις εκλογικές αναμετρήσεις του κόμματος, αφού όπως είπε «δεν είναι δεδομένη η συμμετοχή στα ψηφοδέλτια κανενός πολιτευτή», ενώ υποστήριξε ότι παράλληλα «η ΝΔ θα αυξήσει τη δύναμή της και αυτό δίνει μεγάλο περιθώριο ανανέωσης των συνδυασμών της».

Αναφορικά με τα κριτήρια ένταξης νέων στελεχών στο μητρώο, ο κ. Μητσοτάκης διευκρίνισε ότι αυτά «δεν θα είναι αυστηρά ηλικιακά», αλλά όπως σημείωσε «η ανανέωση θα έχει και ηλικιακά κριτήρια, αλλά αυτό που μας ενδιαφέρει είναι ο υποψήφιος να είναι νέος στις ιδέες, να έχει επιστημονική επάρκεια και να έχει το ήθος που απαιτείται».  Το μεγάλο ερώτημα που καλούμαστε να απαντήσουμε ως κόμμα, πρόσθεσε, «είναι πώς κάνουμε πράξη την ανανέωση και την αξιοκρατία» και τόνισε πως «οι πολίτες αντιμετωπίζουν τα
κόμματα με πολύ μεγάλη καχυποψία. Τα θεωρούν ως κλειστά συστήματα». Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφερόμενος στο τι έχει γίνει έως τώρα προς αυτή την κατεύθυνση, σημείωσε ότι για την τεχνοκρατική υποστήριξη του προγράμματος του κόμματος έχουν υποβληθεί περισσότερα από 1.000 βιογραφικά και πως 35 ομάδες εργασίας επεξεργάζονται πολιτικές θέσεις και τις θέτουν στην κρίση των οργάνων».
Ενεργοποιούμε, κατέληξε, «καινούργια πρόσωπα, δημιουργούμε μία νέα γενιά στελεχών, δημιουργούμε περισσότερες φωνές της ΝΔ σε όλη την Ελλάδα. Θέλουμε να ανοίξουμε το κόμμα σε πρόσωπα που δεν γνωρίζουμε. Τους βουλευτές και τα στελέχη, τους ξέρουμε. Θέλουμε και αξιόλογους ανθρώπους που θέλουν να ενεργοποιηθούν πολιτικά».
Δημ. Τσιούφος

http://www.imerisia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου