Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

Μαξίμου σε Υπουργούς :«Βγείτε μπροστά... Να μην φοβάστε»

Οι αποδοκιμασίες και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε εκδηλώσεις όπου και αν μιλήσουν υπουργοί και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τείνουν να μετατραπούν σε μόνιμο φαινόμενο. Η δυσμενής αυτή εξέλιξη, κάθε άλλο παρά αδιάφορο αφήνει το Μέγαρο Μαξίμου, που σχεδιάζει ήδη την αντεπίθεση του.
Από την κυβέρνηση αναφέρουν πως αυτές οι συμπεριφορές ούτε γενικευμένες είναι, ούτε αποτελούν σε καμία περίπτωση πλειοψηφία στην κοινωνία. Τις αποδίδουν -ανά περίπτωση και χωρίς να τις συμψηφίζουν- είτε σε ακροδεξιές ομάδες, είτε σε ομάδες στελεχών τηςΛΑΕ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Παρόλα αυτά,
ανησυχία υπάρχει διότι ο θόρυβος που δημιουργείται στα Μέσα Ενημέρωσης είναι πολύ μεγαλύτερος από την συμμετοχή των διαμαρτυρόμενων.
Οι οδηγίες που δίνονται από το πρωθυπουργικό γραφείο προς όλες τις κατευθύνσεις, είναι σαφείς. "Να βγείτε μπροστά. Να μην φοβάστε, να υπερασπίζεστε την κυβερνητική πολιτική και να απαντάτε σε όλους με πολιτικά επιχειρήματα", ζητάνε από τους υπουργούς, τους βουλευτές και τα στελέχη του κόμματος οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα. Αλλά και ο ίδιος οΠρωθυπουργός δεν θα μείνει να παρακολουθεί σε ρόλο θεατή. Θα μπει μπροστά στην προσπάθεια αντεπίθεσης που καταστρώνει το Μαξίμου και η Κουμουνδούρου.
Η αρχή θα γίνει την Πέμπτη, οπότε και θα παρουσιάσει τους βασικούς άξονες της κυβερνητικής πολιτικής για το αμέσως επόμενο διάστημα. Στη συνέχεια, μέσα στο καλοκαίρι-και με ορίζοντα το Φθινόπωρο- τα κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης και του κόμματος θα ξεκινήσουν περιοδείες ανά τη χώρα, σε συνεργασία με τις τοπικές οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Οι εκδηλώσεις αυτές θα ολοκληρωθούν με ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Αθήνα, στα τέλη Σεπτεμβρίου, λίγες μέρες πριν το συνέδριο του κόμματος.
Σε αυτό το διάστημα, εκτός από την παρουσίαση των κυβερνητικών θέσεων, ευελπιστούν πως θα καταφέρουν να επαναδραστηριοποίησουν αρκετά απογοητευμένα μέλη του κόμματος, αλλά και ψηφοφόρους, που παρότι έχουν κάτσει στην εξέδρα, δεν έχουν διαρρήξει οριστικά της σχέσεις τους με τον ΣΥΡΙΖΑ. Άλλωστε, από το Μαξίμου υποστηρίζουν πως με βάση τα στοιχεία που προκύπτουν από τις δημοσκοπήσεις, έναστρο τέτοιος στόχος είναι κάτι παραπάνω από εφικτός.Σε αυτή τους την προσπάθεια, εκτιμούν πως θα έχουν έναν ακόμη σύμμαχο. Τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης της οικονομίας, που θα παίξουν πολύ σημαντικό ρόλο για την αντίστροφη του κλίματος.
http://newpost.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου