Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

Ο Μητσοτάκης αναλαμβάνει την ευθύνη και... προειδοποιεί

Το Newpost έχει παρουσιάσει εγκαίρως τις σκέψεις του Προέδρος της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη για αλλαγές στο μηχανισμό λειτουργίας του κόμματος και της κοινοβουλευτικής ομάδας.
Η εικόνα των προηγούμενων ημερών, με την αποχώρηση από τη Βουλή, αποτέλεσε πισωγύρισμα για το κόμμα και, πιθανότατα, θα βαρύνει και στις τελικές αποφάσεις Μητσοτάκη για τη νέα ανθρωπογεωγραφία της Ν.Δ.
Βέβαια, ως σωστός αρχηγός ο κ. Μητσοτάκης ανέλαβε, χθες μέσω του Σκάι, την ευθύνη για το χειρισμό, καθώς δική του υπήρξε και η τελική απόφαση. Παρά το γεγονός ότι οι περισσότεροι στη
Ν.Δ αναγνωρίζουν ότι, σε περίπτωση παραμονής, η Ν.Δ. μπορεί να βρισκόταν στη δύσκολη θέση να υπερψηφίσει κάτι εμφανώς αντισυνταγματικό (όπως συνέβη με ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι), η απόφαση αποχώρησης προκάλεσε πολλές συζητήσεις και, σημειωτέων, δεν στηρίχθηκε, μάλλον το αντίθετο, από τον Άδωνι Γεωργιάδη ούτε σε κάποια από τις δημόσιες παρεμβάσεις του από τον έτερο αντιπρόεδρο της Ν.Δ. Κωστή Χατζηδάκη.
Ο κ. Μητσοτάκης, που από όσα είπε έδειξε ότι εάν καλείτο να ξαναλάβει απόφαση μάλλον θα επέλεγε διαφορετικά, νοιώθει αρκετά ισχυρός ώστε να αναλάβει το βάρος του χειρισμού αλλά και ταυτόχρονα να στείλει σαφές προειδοποιητικό μήνυμα στο εσωτερικό του κόμματος. Άλλωστε, τόσο ο ίδιος ο Πρόεδρος της Ν.Δ. όσο και το στενό του επιτελείο έχουν σαφή γνώση των σεναρίων που εξυφαίνονται ή, απλώς, διακινούνται σε δημοσιογραφικά και πολιτικά γραφεία ενώ παρακολουθεί στενά και τις κινήσεις στελεχών στο εσωτερικό του κόμματος.
Η προειδοποίηση Μητσοτάκη υπήρξε έμμεση αλλά σαφής. Θύμισε ότι ήταν εκείνος που πήρε τη ΝΔ από μια ήττα με διαφορά ’επτά μονάδες και την έχει φέρει μπροστά στις δημοσκοπήσεις οκτώ με δέκα μονάδες. Το μήνυμα είναι σαφές: όποιος επιχειρήσει να τον αμφισβητήσει θα συνιστά ουσιαστικά υπονομευτή της προοπτικής νίκης της Νέας Δημοκρατίας στις κάλπες που, κατά τον κ. Μητσοτάκη, δεν θα αργήσουν καθώς, όπως ανέφερε, το οικονομικό αδιέξοδο θα φανεί ήδη από τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Η Συγγρού αποφεύγει να σχολιάσει ή να μπει σε ερμηνείες για τις θέσεις και απόψεις που εκφράζουν κορυφαίοι της Ν.Δ. Αρκείται να σημειώσει ότι το ίδιο μήνυμα μη αμφισβήτησης του Προέδρου της Ν.Δ. αποστέλλεται προς όλους χωρίς καμία εξαίρεση.
  http://newpost.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου