Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

Πως τα διαχρονικά ''κοράκια'', που καταδέχονται -χωρίς ντροπή- να πληρώνει η χρεοκοπημένη Ελλάδα τους μισθούς αποσπασμένων δασκάλων της σε ελληνικά σχολεία στις ΗΠΑ, εξευτελίζουν την Ομογένεια



Ο υφυπουργός Παιδείας της Ελλάδας Θεοδόσης Πελεγρίνης, είπε πρόσφατα τα αυτονόητα και τα διαχρονικά ''κοράκια'' της Ομογένειας, έπεσαν πάνω του να τον ''φάνε''. Η ουσία των λόγων του υφυπουργού: «... Η Ελλάδα δεν μπορεί να στέλνει 800 εκπαιδευτικούς στο εξωτερικό κάθε χρόνο, να πληρώνει τους μισθούς τους και την ίδια ώρα να έχει έλλειψη δασκάλων στην επαρχία... Η Ομογένεια να παράγει η ίδια τους εκπαιδευτικούς που χρειάζεται... Μπορούμε να βοηθήσουμε στην δημιουργία Eκπαιδευτικού Κέντρου στην Ομογένεια ΗΠΑ, αξιολογώντας, γιά την ελληνομάθειά τους, τους δασκάλους που θα βγάζει...». Η Αρχιεπισκοπή ''τσιρίζει'' με τον αποτυχημένο σε ζητήματα
Παιδείας, εγωπαθή Δρ. Ευθυμιόπουλο -με την βοήθεια του διαχρονικά (''όλα γιά το χρήμα'') παραπληροφορούντα ''Εθνικού Κήρυκα''- επειδή θέλει να βγαίνουν απαίδευτοι δάσκαλοι από το αποτυχημένο ''Ελληνικό Κολλέγιο'' στην Βοστώνη (οικονομικοί οι λόγοι γιά άρμεγμα Ομογένειας, Ελλάδας). Η Ελλάδα και οι Ομογενείς Εκπαιδευτικοί, θέλουν -και ορθά- να βγαίνουν από Πολιτειακό Πανεπιστήμιο Νέας Υόρκης (με ειδική έδρα ελληνικών σπουδών) ή από Πανεπιστήμιο στην Ελλάδα (η καλύτερη επιλογή), ώστε να έχουν άριστη κατάρτιση (στην ελληνική), με δεδομένο ότι το αποτυχημένο ''Ελληνικό Κολλέγιο'' (που ο μητροπολίτης Μεθόδιος Βοστώνης το 'κανε σαν τα μούτρα του), ούτε ελληνόφωνους παπάδες είναι ικανό να βγάλει.
Τονίζουμε ότι ΟΛΟΥΣ τους αποσπασμένους εκπαιδευτικούς από Ελλάδα σε ελληνικά σχολεία στις ΗΠΑ (2016 σύνολο 96, δηλ. 31 σε charter schools και 65 σε κοινοτικά-εκκλησιαστικά) τους πληρώνει το χρεοκοπημένο ελληνικό Δημόσιο, γεγονός που αποτελεί εξευτελισμό γιά την Ομογένεια και την αποτυχημένη σε όλα, άχρηστη Αρχιεπισκοπή, (ο επικεφαλής της, αρχιεπίσκοπος Δημήτριος, θα μείνει στην ιστορία ως ο ''νεκροθάφτης της ελληνικής Παιδείας στις ΗΠΑ'', αφού επί ''ποιμαντορίας'' του κλείνουν τα ελληνικά σχολεία).
Σημ.:  H Ελλάδα πληρώνει τους 96 αποσπασμένους στις ΗΠΑ (800+ ανά την υφήλιο) Εκπαιδευτικούς της, με περίπου 2.100 δολάρια τον μήνα, γιά 12 μήνες, άσχετα αν εργάζονται-διδάσκουν 8 μήνες συνολικά.
Γιά να αποκατασταθεί η χαμένη τιμή της Ομογένειας, οφείλουν Αρχιεπισκοπή και charter Schools να πληρώνουν τους μισθούς των αποσπασμένων από την χρεοκοπημένη Ελλάδα, δασκάλων.


 http://www.kalami.net/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου