Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

ΤΑ ΜΑΖΕΥΕΙ ΤΟ ΥΠΟΙΚ: ΑΠΟΣΥΡΘΗΚΕ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ


Λίγες μόνο ώρες μετά την υπενθύμιση για τη συλλογή αποδείξεων για τα φετινά εισοδήματα, το ΥΠΟΙΚ καταργεί τον σχετικό κωδικό στις δηλώσεις!
                                         
                                            Λίγες ώρες μετά την υπενθύμιση στους φορολογούμενους ότι πρέπει να συγκεντρώσουν αποδείξεις αξίας ίσης με το 10% των φετινών τους εισοδημάτων, το υπουργείο Οικονομικών κάνει στροφή 180 μοιρών.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, και μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν λόγω της πρόβλεψης για επιβολή προστίμου 22% σε όσους δεν συγκεντρώσουν τις απαιτούμενες αποδείξεις για το 2015, το ΥΠΟΙΚ δεν θα φέρει τελικά τη σχετική διάταξη στη Βουλή, καταργώντας μάλιστα τον κωδικό 049 στο έντυπο των φορολογικών δηλώσεων, που αφορά στη συλλογή αποδείξεων.

Η διάταξη που τελικά αποσύρθηκε περιλαμβάνεται σε πολυνομοσχέδιο του ΥΠΟΙΚ με τις «μικρές αλλαγές» που είχε εξαγγείλει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης.
Ειδικότερα, το πολυνομοσχέδιο προβλέπει, μεταξύ άλλων, τα εξής:- Η έκπτωση φόρου λόγω αποδείξεων θα παραχωρείται από το 2016 μόνο εφόσον οι δαπάνες γίνονται με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα
- Διαγράφεται ο φόρος δωρεάς χρηματικών ποσών έως 5.000 ευρώ που έγιναν από τα capital control και μετά. Ο φόρος είναι 10% επί των χρηματικών ποσών και έτσι πρόκειται να επιστραφούν ποσά έως 500 ευρώ. Η ελάφρυνση αυτή ισχύει μόνο για δωρεές από γονείς σε τέκνα και από παππούδες σε εγγόνια.- Μεταφέρεται πλήρως η αρμοδιότητα του ΣΔΟΕ στην Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.- Συνδέονται οι ταμειακές μηχανές με το taxisnet  από το νέο έτος, προκειμένου να παρακολουθούνται σε πραγματικό χρόνο οι αποδείξεις που εκδίδει κάθε επιχείρηση.- Όσοι εισπράττουν μερίσματα θα πρέπει να υποβάλλουν δήλωση φορολογίας εισοδήματος έως τις 30 Ιουνίου.

http://www.voria.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου