Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015

Ντράγκι: Η Ελλάδα μας θύμισε ότι η Ευρωζώνη δεν είναι... τέλεια

Η Ελλάδα μπορεί να μην καλύπτει, πλέον, τα πρωτοσέλιδα του διεθνούς Τύπου, αλλά μονίμως υπάρχει στα... στόματα κορυφαίων στελεχών είτε της Ευρωζώνης, είτε του ΔΝΤ.
Μετά τις χθεσινές δηλώσεις της Κριστίν Λαγκάρντ, σήμερα την σκυτάλη ανέλαβε ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, ο οποίος μιλώντας στη Γενική Συνέλευση του ΔΝΤ στη Λίμα του Περού, έσπευσε να τονίσει ότι «οι εξελίξεις στην Ελλάδα στο α' εξάμηνο του 2015, αποτέλεσαν μία υπενθύμιση ότι το project της Ευρωζώνης δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί».

Αναφορικά με την οικονομία της Ευρωζώνης ο κ. Ντράγκι υποστήριξε ότι εμφανίζεται «ανθεκτική» παρά τις δυσκολίες με τις οποίες βρέθηκε αντιμέτωπη κατά τη διάρκεια του τελευταίου εξαμήνου, επιδεικνύει η οικονομία της Ευρωζώνης,.
Τόνισε ακόμη ότι «τα μέτρα που έχει λάβει η ΕΚΤ στήριξαν και συνεχίζουν να στηρίζουν την εγχώρια ζήτηση, συνέβαλαν στην ανάκαμψη της Ευρωζώνης αλλά και στη σταδιακή βελτίωση των προοπτικών του πληθωρισμού».
Όσο για το ποιοι είναι οι παράγοντες που μπορούν να στηρίξουν την ανάκαμψη και να την καταστήσουν περισσότερο ισχυροί, ο πρόεδρος της ΕΚΤ σημείωσε ότι περιλαμβάνουν τη βελτίωση των δημοσιονομικών μεγεθών, την εφαρμογή των απαραίτητων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και την επιτάχυνση της διαδικασίας για την επίτευξη της πλήρους τραπεζικής ένωσης.
Επανέλαβε ότι το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ θα διατηρηθεί τουλάχιστον έως τον Σεπτέμβριο του 2016, ενώ εάν κριθεί απαραίτητο θα επεκταθεί, με τον βασικό στόχο της τράπεζας να μην είναι άλλος από την «επιστροφή» του πληθωρισμού στο επίπεδο του 2%.
http://www.newmoney.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου