Κυριακή 12 Ιουλίου 2015

Θανάσιμη Σιωπή


Εχουν περάσει τόσες ώρες από την στιγμή που το γερμανικό υπ. Οικονομικών έλαβε την ελληνική πρόταση και ακόμη σιωπά. Μάλιστα για να γίνει το θρίλερ της παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ ακόμη πιο τρομαχτικό δηλώνουν ότι η Σύνοδος Κορυφής της Κυριακής θα διεξαχθεί κανονικά.
Οι Γερμανοί, για σήμερα τουλάχιστον, αναμένουν την ψηφοφορία στην ελληνική βουλή-εν μέσω φημών ακόμη και για παραίτηση της ελληνικής κυβέρνησης!
Σχολιάζοντας την ελληνική πρόταση, ο αντιπρόεδρος της ΚΟ των Χριστιανοκοινωνιστών «CSU», Χάνς Πέτερ Φρίντριχ, δήλωσε πως δεν βλέπει καμία βάση για περαιτέρω διαπραγματεύσεις με την Αθήνα. «Πιστεύω ότι η Ελλάδα χρειάζεται να κάνει μία νέα αρχή με δικό της νόμισμα και με την
καλοπροαίρετη βοήθεια όλων των Ευρωπαίων γειτόνων και εταίρων. Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να συζητήσουμε σοβαρά αυτή την εναλλακτική λύση», δήλωσε ο Χριστιανοκοινωνιστής πολιτικός.
Τις επιφυλάξεις της αναφορικά με την ελληνική πρόταση εξέφρασε σήμερα η Πρόεδρος της Λιθουανίας Ντάλια Γκριμπαουσκάιτε, επισημαίνοντας ότι είναι ίσως πολύ νωρίς να αξιολογηθεί το περιεχόμενό της, καθώς βασίζεται σε παλιά στοιχεία.
«Εκλαμβάνουμε το έγγραφο της πρότασης ως ένδειξη ότι η Ελλάδα επιθυμεί να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Ωστόσο είναι πολύ νωρίς για να κάνουμε εικασίες σχετικά με το πώς θα καταλήξουν αυτές οι διαπραγματεύσεις», είπε η Λιθουανή πρόεδρος.
http://kourdistoportocali.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου