Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

ΓΙΟΥΝΚΕΡ: ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΧΤΙΣΩ ΜΙΑ ΓΕΦΥΡΑ, ΜΑ ΛΕΙΠΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ


Αυτό που διακυβεύεται δεν είναι το πώς θα χειριστούμε την ελληνική κρίση, αλλά τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, τόνισε ο πρόεδρος της Κομισιόν.
Περιμένω από την Ελλάδα να βοηθήσει την Ευρωπαϊκή Ένωση για την επίλυση της κρίσης στην ευρωζώνη, δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.
Σε συνέντευξή του στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ARD, ο κ. Γιούνκερ, ερωτηθείς για το εάν έχει χάσει την υπομονή με την Ελλάδα, μετά τις πληροφορίες ότι αρνήθηκε να λάβει κλήση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, δήλωσε: «Προσπαθούσα πάντα να δείχνω σεβασμό στην Ελλάδα. Αυτό που διακυβεύεται δεν είναι, όπως ορισμένοι πιστεύουν, το πώς θα χειριστεί κανείς την ελληνική κυβέρνηση. Αυτό που διακυβεύεται είναι τα συμφέροντα του ελληνικού λαού. Και πολλοί
Έλληνες δεν περνούν καλά λόγω των προγραμμάτων. Έτσι πάντα προσπαθούσα να χτίσω γέφυρες. Αλλά αναμένω ακόμα από την Ελλάδα να χτίσει το δικό της κομμάτι της γέφυρας».
Όταν ρωτήθηκε τι θα συμβεί εάν η Ελλάδα αποτύχει να οικοδομήσει «το δικό της κομμάτι», ο Γιούνκερ απάντησε: «Τότε δεν θα υπάρξει γέφυρα. Η Ευρωπαϊκή Ένωση ή το Eurogroup δεν μπορούν να οικοδομήσουν μια ατέρμονη γέφυρα (never-ending bridge)».
www.voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου