Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

-Θέλω η κόρη μου να είναι περήφανη για μένα


Aπό τον Βασίλη Μπόνιο
-Θέλω η κόρη μου να είναι υπερήφανη για τον πατέρα της. Να ξέρετε ότι ήρθε να με δει μόνο για λίγο μόνο στην διάρκεια της ορκομωσίας και στην συνέχεια αποχώρησε. Δεν μάς ενδιαφέρουν τα μεγαλεία της εξουσίας κι εγώ προσωπικά δεν πρόκειται να συμβιβαστώ με κανενός είδους συμφέροντα...
O Yπουργός Υγείας κος Παναγιώτης Κουρουμπλής-μια αγωνιστική μορφή της εγχώριας πολιτικής ζωής-μιλάει στο "Κουρδιστό Πορτοκάλι".
Επικοινωνήσαμε μαζί του μετά τον θόρυβο που προκάλεσε η πρόσφατη συνάντησή του με το προεδρείο του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος λίγες ώρες αφότου οι
συγκεκριμένοι επιχειρηματίες του φαρμάκου διέθεσαν ένα μεγάλο πoσό για lobbying και media
relations.
To lobbying (πλάκα έχει με φόντο την χρεοκοπημένη Κολομβία των Βαλκανίων) ανέλαβε η νεοσύστατη εταιρεία του δημοσιογράφου και εκδότη Αντώνη Δελατόλλα Socialdoo και το media relations η επίσης νεοσύστατη Precise Strategy του Γρηγόρη Τσιμόγιαννη, προσωπικού φίλου του Αντώνη Σαμαρά και στενού συνεργάτη για πολλά χρόνια του Μάκη Σεριάτου.
Οι συγκεκριμένοι φαρμακοβιομήχανοι προσπαθούν να πετύχουν μια Τροπολογία η οποία θα δίνει την δυνατότητα στους γιατρούς να συνταγογραφούν τα πρότυπα φάρμακα και όχι τα γεννόσημα-όπως συνέβαινε και στο παρελθόν ζημιώνοντας το ελληνικό δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία δις ευρώ.
Μετά την συνάντησή τους με τον κο Κουρουμπλή ανακοινώθηκε ότι οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην σύσταση ειδικής Τεχνικής Επιτροπής για τα Φάρμακα Υψηλού Κόστους (ΦΥΚ), γνωστά και ως ακριβά φάρμακα που προορίζονται για σοβαρότατες νόσους.
Τα ΦΥΚ είναι σκευάσματα που χορηγούνται μετά από νοσοκομειακή διάγνωση και ενδονοσοκομειακή αρχική χορήγηση, αλλά συνεχίζουν να λαμβάνονται και εκτός νοσοκομείου (πχ καρκίνος, σκλήρυνση κατά πλάκας κα).

Το 2014 η προϋπολογισθείσα δαπάνη του ΕΟΠΥΥ για τα «ακριβά φάρμακα» ήταν 650 εκατ. ευρώ. Η τελική δαπάνη ανήλθε σε περίπου 860 εκατ. ευρώ, καθώς τα νοσοκομεία αδυνατούσαν να προμηθευτούν και να χορηγήσουν τα φάρμακα αυτά στους ασφαλισμένους.
-Είμαι ο μόνος υπουργός-συνεχίζει μιλώντας στο "Κουρδιστό Πορτοκάλι" ο κος Κουρουμπλής- που έβαλα στο υπουργικό συμβούλιο θέμα για τις πολυεθνικές εταιρίες του φαρμάκου οι οποίες εμφανίζονται τόσο "φιλάνθρωπες" στην Ελλάδα μια και δηλώνουν συνέχεια ζημίες. Οσο για την λίστα με τα ακριβά φάρμακα θα ανανεωθεί θα αφαιρεθούν κάποια και θα προστεθούν σ΄αυτή νέα καινοτόμα φάρμακα. Οσο αφορά την προϋπολογισθείσα δαπάνη του ΕΟΠΥΥ για τα «ακριβά φάρμακα» ήταν 650 εκατ. ευρώ για το 2014. Σ΄αυτό το όριο θα παραμείνει. Οσο για τα γεννόσημα στόχος του υπουργείου είναι τα αρίστης ποιότητας γεννόσημα φάρμακα. Εδώ μάς έχουν καταγγελθεί περιπτώσεις όπου οι γιατροί συνταγογραφούν γεννόσημα φάρμακα και οι φαρμακοποιοί δίνουν τα πρότυπα. Αυτό θα το αντιμετωπίσουμε. Δεν πρόκειται να συμβιβαστώ με κανενός είδους συμφέροντα. Γνωρίζω πολύ καλά το αντικείμενο και είμαι αφοσιωμένος στην υπηρεσία του λαού σε ένα ευαίσθητο θέμα όπως είναι η Υγεία. Απόδειξη ότι είμαι αποφασισμένος να σεβαστώ το δημόσιο χρήμα είναι οι διαχειριστικοί έλεγχοι που βρίσκονται σε εξέλιξη σε οργανισμούς που ελέγχει το υπουργείο-κάποιοι από τους οποίους αποκαλύπτουν πρωτοφανή διασπάθιση χρήματος. Δέχομαι πιέσεις να σταματήσω διαχειριστικό έλεγχο σε οργανισμό που έχει πάρει 200 εκατομμύρια ευρώ δάνεια για να κάνουν επικοινωνία στα ΜΜΕ οι κατά καιρούς πολιτικές ηγεσίες των υπουργείων και άλλοι μεγαλόσχημοι από το χώρο της υγείας. Θα δοθούν όλα τα αποτελέσματα στην δημοσιότητα. Γίνεται έλεγχος για τον περίφημο Υγειονομικό χάρτη για τον οποίο κατασπαταλήθηκαν 6 εκατομμύρια ευρώ χωρίς αποτέλεσμα. Στο μεταξύ έδωσα εντολή για Διοικητικό, διαχειριστικό - οικονομικό έλεγχο σε πέντε φορείς ακόμη φορείς:τα Νοσοκομεία «Σισμανόγλειο - Αμαλία Φλέμινγκ», το Ελληνικό Ινστιτούτο ΠΑΣΤΕΡ από το 2012 έως σήμερα και ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων. Επίσης, θα γίνει έλεγχος για τον Υγειονομικό Χάρτη, το Σύστημα Παραγωγής Δεικτών Υγειονομικού Χάρτη και όλα τα έργα για την Ψυχική Υγεία που πραγματοποιήθηκαν υπό την εποπτεία του Υπουργείου Υγείας από το 2005 έως σήμερα. Δεν θα υποκύψη σε κανενός είδους συμφέροντα...
καταλήγει ο κος υπουργός
http://kourdistoportocali.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου