Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Σε ανατροπή την τελευταία στιγμή πιστεύει το Μαξίμου, κόντρα στις δημοσκοπήσεις


Γράφει ο Τάκης Χατζής  
Οι δημοσκοπήσεις επιμένουν- σταθερά επαναλαμβανόμενες ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να προηγείται στην κούρσα των εκλογών, πέντε ημέρες πριν από τις κάλπες. Το γεγονός κάνει τους εκλογολόγους να θεωρούν ότι το αποτέλεσμα έχει «κλειδώσει» και να αφήνουν ελάχιστες πιθανότητες να ανατραπεί.  
Ωστόσο, στο Μέγαρο Μαξίμου, συνεχίζουν να ελπίζουν ότι το αποτέλεσμα μπορεί να ανατραπεί- μόνο την φράση του ιστορικού γραμματέα του ΚΚΕ Χαρίλαου Φλωράκη «η κάλπη είναι γκαστρωμένη» δεν υιοθετούν για να επιχειρηματολογήσουν υπέρ του ότι κανείς δεν μπορεί να
γνωρίζει με ακρίβεια τι αποτέλεσμα θα βγάλει.  
Τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων που κρατούν σταθερά τους αναποφάσιστους σε ποσοστό πάνω από 10%, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ψηφοφόρων που δεν έχουν ακόμη αποφασίσει είναι γυναίκες- άρα πιο συντηρητικές όπως λένε, ενισχύουν την πεποίθηση ότι το κλίμα μπορεί να ανατραπεί. 
Ταυτοχρόνως ο Αντώνης Σαμαράς έχει αρχίσει να παρουσιάζει καθημερινά το δικό του όραμα για την χώρα και την οικονομία, σε συνδυασμό με την σκληρή επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ. Με τον τρόπο αυτό, πιστεύουν στο Μαξίμου, οι αναποφάσιστοι θα σκεφτούν διπλά πριν αποφασίσουν «να μπούνε σε περιπέτεια».  
Συνεργάτες του Πρωθυπουργού, γνωρίζουν καλά ότι μέχρι και την Παρασκευή οπότε θα δημοσιοποιηθούν (πιθανότατα) οι τελευταίες δημοσκοπήσεις, η εικόνα θα είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑκερδίζει την αναμέτρηση της Κυριακής.  
Ευελπιστούν όμως ότι θα επαναληφθεί το σκηνικό του 2000, αλλά από την ανάποδη. Δηλαδή ότι αυτή τη φορά, οι οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι αυτοί οι οποίοι θα σπεύσουν να πανηγυρίσουν, αλλά θα γυρίσουν στο σπίτι τους ηττημένοι.  
Θυμίζουμε ότι στις 9 Απριλίου του 2000, οι πρώτες ενδείξεις για το αποτέλεσμα των εκλογών, έπαιξαν ένα σκληρό παιχνίδι για τους οπαδούς της ΝΔ. Τα περισσότερα exit pool και τα πρώτα αποτελέσματα έδειχναν ότι η ΝΔ θα κερδίσει τις εκλογές και οι ψηφοφόροι της βγήκαν στους δρόμους να πανηγυρίσουν. Αργά το βράδυ, τα αποτελέσματα γύρισαν και οι γαλάζιες σημαίες αντικαταστάθηκαν από πράσινες… Το ΠΑΣΟΚ κέρδισε τις εκλογές με διαφορά 72.400 ψήφων και ποσοστό ελάχιστα μεγαλύτερο του 1%. Υπάρχει όμως μια διαφορά: οι δημοσκοπήσεις του τελευταίου μήνα, έδειχναν το ΠΑΣΟΚ να προηγείται, έστω και με μικρή  διαφορά… 
http://newpost.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου