Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Μονομαχία Σαμαρά- Τσίπρα για την ψήφο των νοικοκυραίων


Γράφει ο Τάκης Χατζής 
Ο πρωθυπουργός (στη συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ) μεταξύ άλλων υποσχέθηκε σταδιακή μείωση των φορολογικών συντελεστών από το 42% στο 33%, μείωση στο 15% του φόρου για τα επιχειρηματικά κέρδη, πρόσθετη μείωση, 7% του ΕΝΦΙΑ το 2015, αύξηση συντάξεων, ενώ ήταν κατηγορηματικός ότι «η πρώτη κατοικία δεν θα πειραχθεί με τίποτα». 
Ο Αλέξης Τσίπρας, από τον Βόλο, εγγυήθηκε τις καταθέσεις, τις επιδοτήσεις των αγροτών, τις αξιοπρεπείς συντάξεις, δεσμεύθηκε ότι θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ, αλλά και ότι θα επαναφέρει το
αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ για όλους. 
Καθώς μπαίνουμε στην τελική ευθεία για τις εκλογές, καθίσταται σαφές ότι η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ… συγκλίνουν! Και αποσαφηνίζουμε: η ΝΔ διεκδικεί τους κεντροαριστερούς νοικοκυραίους και ο ΣΥΡΙΖΑ τους κεντροδεξιούς νοικοκυραίους. Προφανώς αμφότεροι γνωρίζουν πλέον ότι η μεσαία τάξη θα παίξει σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση τουεκλογικού αποτελέσματος. Και τη διεκδικούν. Ο Αντώνης Σαμαράς προβάλλοντας τη σιγουριά που αποπνέει και επισημαίνοντας τους κινδύνους που- κατά τη γνώμη του κρύβει η επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Αλέξης Τσίπρας προσπαθώντας να διασκεδάσει τους φόβους και δίνοντας εγγυήσεις προς τους συντηρητικούς ψηφοφόρους ότι δεν θα τους προδώσει. 
Η μάχη για τις ψήφους των νοικοκυραίων, γίνεται πιο συναρπαστική αν αναλογιστεί κανείς ότι πολλοί από αυτούς είναι αναποφάσιστοι. Και οι αναποφάσιστοι αριθμούν, ούτε λίγο ούτε πολύ,περισσότερους από 600.000 ψηφοφόρους, δηλαδή κάτι παραπάνω από το 10% του εκλογικού σώματος. Στην περίπτωση κατά την οποία κινηθούν μαζικά προς ένα κόμμα, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, μπορούν να δώσουν την αυτοδυναμία στον ΣΥΡΙΖΑ ή να ανατρέψουν τη διαφορά υπέρ της ΝΔ. 
Ο Α. Σαμαράς δηλώνει δημοσίως ότι η διαφορά βρίσκεται στο όριο του στατιστικού λάθους.Το Μέγαρο Μαξίμου, γνωρίζει ότι ο μόνος που μπορεί να ανατρέψει τη διαφορά είναι ο ίδιος ο Σαμαράς και επιχειρεί να μετατρέψει την εκλογική αναμέτρηση σε «μονομαχία» μεταξύ του Πρωθυπουργού και του Α. Τσίπρα. 
Στο Μέγαρο Μαξίμου πιστεύουν ότι ο Σαμαράς εμπνέει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη από τον Τσίπρα, ιδιαίτερα μεταξύ των νοικοκυραίων- εκλογικό σύνολο που χαρακτηρίζεται συντηρητικό και προσπαθούν να αξιοποιήσουν αυτό το προβάδισμα. Αν θα το καταφέρουν, θα το μάθουμε το βράδυ της Κυριακής…
http://newpost.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου