Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Γ. Πεταλωτής: Δεν υπήρξε καμία πρόταση Παπανδρέου προς το ΣΥΡΙΖΑ για συνεργασία


Δεν υπήρξε καμία πρόταση από την πλευρά του Γ. Παπανδρέου προς το ΣΥΡΙΖΑ για συνεργασία, είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Γ. Πεταλωτής, απαντώντας σε δηλώσεις που έκανε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Σκουρλέτης.
Το θέμα ξεκίνησε από δηλώσεις που έκανε ο κ. Παπανδρέου, ο οποίος μιλώντας στον Ιταλό απεσταλμένο της Κοριέρε Ντελα Σέρα, είχε αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «αν ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει μια θεαματική στροφή και δεχθεί να αντιμετωπίσει τα πραγματικά προβλήματα, αρχίζοντας από τη μεταρρύθμιση του δημόσιου τομέα, μπορεί και να συζητήσει ενδεχόμενη συνεργασία».
Η τοποθέτηση προκάλεσε αντίδραση από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, ο εκπρόσωπος Τύπου του οποίου, Π. Σκουρλέτης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά», είπε πως «την πετάμε την πρόταση στον κάλαθο των αχρήστων. Ο άνθρωπος ο οποίος άνοιξε την πόρτα στο ΔΝΤ και στην τρόικα στην Ελλάδα έχει αυτή τη στιγμή το πολιτικό θράσος να θεωρεί πως έχουμε ξεχάσει τις πολιτικές του ευθύνες. Ήταν αυτός που έσυρε το χορό των μνημονίων στην Ελλάδα».
Ανταπαντώντας ο κ. Πεταλωτής για λογαριασμό του ΚΙΔΗΣΟ, αρνήθηκε ότι υπήρξε πρόταση συνεργασίας προς το ΣΥΡΙΖΑ από τον Γιώργο Παπανδρέου. Συγκεκριμένα, ο κ. Πεταλωτής ανέφερε ότι «κενό γράμμα πέταξε στο καλάθι των αχρήστων ο κ. Σκουρλέτης, αφού δεν υπήρξε πρόταση από τον Γιώργο Παπανδρέου για συνεργασία». Παράλληλα, κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ για αλαζονεία επισημαίνοντας ότι «οι προοδευτικές συμμαχίες χτίζονται πάνω σε προγραμματική συμφωνία, και τέτοια δεν μπορεί να υπάρξει προτού μιλήσει ο λαός στην κάλπη. Είναι νωρίς για τόση αλαζονεία. Κατά τα άλλα του ευχόμαστε καλή συνεργασία με τον αρχηγό κόμματος που υπήρξε υπουργός του Κ. Καραμανλή».
http://www.eklogika.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου