Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Πώς βλέπει η κυβέρνηση την απάντηση της τρόικας


Γράφει ο Γιάννης Γιαννόπουλος
Δύο συμπεράσματα βγαίνουν σύμφωνα με πληροφορίες από το κυβερνητικό στρατόπεδο από τα e-mail που έστειλε η τρόικα στην ελληνική κυβέρνηση. 
Το πρώτο είναι ότι η τρόικα επιθυμεί την συνέχιση των διαπραγματεύσεων διαζώσης υπό την έννοια ότι αναφέρεται ότι θα συζητηθούν εκτενέστερα ορισμένα ζητήματα κατά την έλευσή τους στην Αθήνα. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι ελληνικές θέσεις έχουν βρεί ανταπόκριση από τους δανειστές αλλά και ότι τα μηνύματα του πρωθυπουργού και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης ότι αυτές είναι οι μόνες υποχωρήσεις που  μπορεί να κάνει η ελληνική κυβέρνηση «έπιασαν τόπο». 
Το δεύτερο συμπέρασμα που βγαίνει από πηγές του οικονομικού επιτελείου είναι ότι η τρόικα θέλει να κωλυσιεργήσει και να κερδίσει επιπλέον χρόνο. Γι αυτό το λόγο εστάλησαν τα mail στον υπουργό οικονομικών αλλά και τον υπουργό εργασίας και ζητούν επιπλέον διευκρινίσεις. Ο λόγος αναφέρουν οι ίδιες πηγές είναι ότι υπάρχει πρόβλημα στις σχέσεις ΔΝΤ και Ευρώπης και μέχρι να βρεθεί λύση στο ρόλο που θα έχει ο καθένας, η τρόικα θα καθυστερεί την υπογραφή της συμφωνίας.
Σημειώνεται ότι η τρόικα έστειλε τα ξημερώματα δύο email στην ελληνική κυβέρνησησύμφωνα με τα οποία ζητεί διευκρινίσεις για τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης ενώ απαιτεί και ρητές δεσμεύσεις στα όσα έχουν συμφωνηθεί.
Στο απαντητικό email δεν γίνεται καμία αναφορά για τον χρόνο επιστροφής τους στην Αθήνα με αποτέλεσμα να κρίνεται δύσκολη η έλευσή τους το ερχόμενο Σάββατο.
http://newpost.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου