Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

Αντικαπιταλιστική ενημέρωση - Ανάγκη και δυνατότητα


Είμαστε σε μια εποχή που τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, έντυπα και ηλεκτρονικά, θεωρούνται και εν πολλοίς είναι, στυλοβάτες αλλά και οργανικό μέρος της εξουσίας. Κάθε συνειδητή προσπάθεια για ανατροπή της κυρίαρχης πολιτικής, με αφετηρία το στόχο της χειραφέτησης της εργασίας και την κοινωνική απελευθέρωση, περιλαμβάνει μεταξύ των άλλων την ανάγκη να κερδηθεί η μάχη και στο πεδίο της ενημέρωσης. Όπως πάντα, η κυρίαρχη τάξη παρουσιάζει τα δικά της συμφέροντα, ως συμφέροντα ολόκληρης της κοινωνίας. Στην περίπτωση της αστικής τάξης, δηλαδή μιας ελάχιστης οικονομικής και πολιτικής ολιγαρχίας που άρχει στο σύγχρονο καπιταλισμό, αυτή η αντιστροφή της πραγματικότητας προϋποθέτει απόλυτη διαστρέβλωση στον τομέα της ενημέρωσης, κυριαρχία του ψεύδους, αλλά και συκοφάντησης κάθε φωνής αντίστασης.
Σε αυτό το μέτωπο στρατευόμαστε. Ο ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης pandiera.gr και το ιστολόγιο πολιτικού σχολιασμού aristeroblog.gr ενώνουν τις προσπάθειές τους, τις οποίες θα μπορείτε να τις παρακολουθείτε στο εξής, μέσα από τις αναρτήσεις στην pandiera.gr.
Το ενημερωτικό αυτό μήνυμα (newsletter), φιλοδοξεί να διαμορφώσει ένα δεσμό άμεσης ενημέρωσης αλλά και καλέσματος στήριξης της προσπάθειάς μας. Στην περίπτωση που δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε αυτή την ενημέρωση, μπορεί να κάνετε διαγραφή της εγγραφής.
http://www.pandiera.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου