Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Αντ. Σαμαράς: «Δεν θα γίνουν εκλογές γιατί θα εκλεγεί νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας»


Απάντηση στα όσα είπε νωρίτερα το απόγευμα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, έδωσε ο πρωθυπουργός, Αντ. Σαμαράς σε δηλώσεις που έκανε από το Προεδρικό μέγαρο όπου βρέθηκε το απόγευμα και συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κ. Παπούλια. Ο κ. Σαμαράς σε δήλωσή του μετά τη συνάντηση, απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να γίνουν εκλογές. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Τσίπρας είχε ζητήσει να συγκληθεί άμεσα το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγώνπροκειμένου να καθοριστεί ημερομηνία για τη διεξαγωγή εκλογών.
Συγκεκριμένα, ο κ. Σαμαράς είπε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «ζήτησε πάλι πρόωρες εκλογές, αυτό δηλαδή που απεύχεται ο ελληνικός λαός και φοβούνται οι ξένες αγορές» και πρόσθεσε: «Επανέλαβα πως πρόωρες εκλογές δεν θα γίνουν, γιατί έχω τη βαθιά πεποίθηση ότι οι Έλληνες βουλευτές υπεύθυνα σκεπτόμενοι θα εκλέξουν νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας». Καταλήγοντας τόνισε πως «διανύσαμε πολύ δρόμο για να τα τινάξουμε όλα στον αέρα». 
Κατά την προσέλευση του κ. Σαμαρά στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κ. Παπούλιας, του επανέλαβε αυτό που είχε πει νωρίτερα και στον κ. Τσίπρα, δηλαδή ότι πρέπει να υπάρχει μια ελάχιστη συνεννόηση μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων. «Είναι ενδιαφέροντα όσα έρχονται και όσα έγιναν, έχουν αφήσει ίχνη. Νομίζω ότι η κατάσταση επιβάλλει αυτό που πάντοτε πίστευα: μια ελάχιστη πολιτική συναίνεση από όλα τα κόμματα για να αντιμετωπίσουμε ομόθυμα όλα αυτά τα οποία επέρχονται σαν χιονοστιβάδες. Η κατάσταση επιβάλλει την ελάχιστη συνεννόηση» είπε ο κ. Παπούλιας. Απαντώντας ο κ. Σαμαράς σημείωσε: «Σας άκουσα να το λέτε και το μεσημέρι και συμφωνώ απολύτως. Ήρθα για να σας ενημερώσω για την κατάσταση στο εσωτερικό της χώρας, για τη διεθνή κατάσταση, για την πορεία των διαπραγματεύσεων, για το ταξίδι στην Κύπρο και την Αίγυπτο».

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ
Απαντώντας στη δήλωση Σαμαρά, ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία μεταξύ άλλων κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι «επιλέγει την τεχνητή πόλωση και την αποσταθεροποίηση». Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Η απάντηση του κ. Σαμαρά στην πρόταση διεξόδου που κατέθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνει την εκτίμησή μας ότι ο ίδιος δεν επιθυμεί την πολιτική συνεννόηση και επιλέγει την τεχνητή πόλωση και την αποσταθεροποίηση. Το γεγονός ότι αρνείται τη συναίνεση για το πρόσωπο του νέου ΠτΔ , δείχνει ότι μοναδική του επιδίωξη είναι η πολιτική του επιβίωση. 
» Εμείς επιμένουμε στην ανάγκη της σταθερότητας και των ομαλών δημοκρατικών εξελίξεων που μπορούν να εγγυηθούν την ενίσχυση της διαπραγματευτικής θέσης της χώρας και την έξοδο από την κρίση».
Ανταπαντώντας, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σ. Βούλτεψη, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει: «Το πρωί ζητούν θεσμική εκτροπή. Το απόγευμα την ονομάζουν… σταθερότητα. Μιλούν για 'ομαλότητα', την ώρα που σπέρνουν τον φόβο της πολιτικής αστάθειας. Όμως, η Δημοκρατία και το Σύνταγμα έχουν τους δικούς τους κανόνες».
http://www.eklogika.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου