Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Ο Τόμσεν επικεφαλής του ευρωπαϊκού γραφείου του ΔΝΤ στην Ευρώπη


Ο Τόμσεν θα διαδεχθεί τον Ρέζα Μογκαντάμ, ο οποίος παραιτήθηκε τον Ιούλιο για να εργοδοτηθεί από τη Μόργκαν Στάνλεϊ.
Μετά την αναβάθμιση του, τη θέση για την Ελλάδα αναμένεται να αναλάβει ο Ρίτζι Γκογιάλ, ο οποίος και θα ηγηθεί της Αποστολής του Ταμείου όταν αποφασιστεί η επιστροφή στην Αθήνα.
Στη δήλωση της η κ. Λαγκάρντ αναφέρει πως στη διάρκεια της 32χρονης καριέρας του στο ΔΝΤ, «ο Πόλ Τόμσεν έχει προσφέρει ανεκτίμητες συνεισφορές ως υπάλληλος, διευθυντής, και ως ανώτερο στέλεχος στο ίδρυμα.
Τόνισε χαρακτηριστικά: «Είναι απολύτως σεβαστός εντός και εκτός Ταμείου για την πνευματώδη ηγεσία του, την επιχειρησιακή του εμπειρία και τεχνογνωσία. Τον τελευταίο καιρό, έχει διαδραματίσει έναν ιδιαίτερα καθοριστικό ρόλο στο έργο μας σε μερικά από τα πιο εντυπωσιακά προγράμματα μας στην Ευρώπη».
Στην ανακοίνωση του ΔΝΤ σημειώνεται πως κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης ο Πόλ Τόμσεν ήταν επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ για την Ισλανδία, ενώ στην συνέχεια ανέλαβε και καθοδήγησε τα προγράμματα του Ταμείου για την Ελλάδα και την Πορτογαλία.
Το Πρόγραμμα της τελευταίας εγκατέλειψε λόγω φόρτου εργασίας.
Η κ. Λαγκάρντ ανέφερε στο Δ.Σ. ότι ο κ. Τόμσεν είναι το κατάλληλο πρόσωπο για αυτή τη σημαντική θέση, ιδιαίτερα αυτή τη στιγμή και σήμείωσε πως «ανυπομονούμε να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μαζί του στο μέλλον», προσέθεσε.
Στο βιογραφικό του, όπως δημοσιοποιήθηκε από το ΔΝΤ, αναφέρονται τα εξής:
- Ξεκίνησε την καριέρα του στο ΔΝΤ το 1982.
- Διορίστηκε αναπληρωτής διευθυντής του Ευρωπαϊκού Τμήματος το 2008, θέση που διατήρησε μέχρι τον Ιούλιο, όταν ανέλαβε αναπληρωτής Διευθυντής, μετά την αποχώρηση του κ. Μοκατάμ.
- Το χρονικό διάστημα 2001-2004 ήταν ο μόνιμος εκπρόσωπος του ΔΝΤ και επικεφαλής του γραφείου της Μόσχας.
- Σημειώνεται ότι τη δεκαετία του '90 μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 2000, «απέκτησε βαθιά γνώση των οικονομικών και κοινωνικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης μέσω πολλαπλών εργασιών στην περιοχή».
- Στις 30 Ιουλίου διορίστηκε αναπληρωτής Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Τμήματος αλλά διατήρησε και την εποπτεία των σχέσεων του ΔΝΤ με την Ελλάδα και τους Ευρωπαίους εταίρους της. Επίσης ασχολείται με τα προγράμματα του ΔΝΤ στη Ρουμανία και την Ουκρανία.
Ο κ. Τόμσεν είναι Δανός υπήκοος. Εχει φοιτήσει στο Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης.
http://www.msn.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου