Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Δελτίο Τύπου Μ.Μπόλαρη - Τροπολογία για την αναστολή πλειστηριασμών κύριας κατοικίας‏


Τροπολογία για την αναστολή πλειστηριασμών κύριας κατοικίας κατέθεσαν οι Ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί Βουλευτές, Μάρκος Μπόλαρης, Θεόδωρος Παραστατίδης, Χρυσούλα Γιαταγάνα, Πέτρος Τατσόπουλος, Κωνσταντίνος Γιοβανόπουλος, Πάρις Μουτσινάς, Ραχήλ Μακρή, Βασίλης Καπερνάρος, Τσαμπίκα Ιατρίδη, Μίμης Ανδρουλάκης, Θεοδώρα Τζάκρη, Γιάννης Κουράκος, Γιώργος Νταβρής, ΓιώργοςΚασαπίδης, Οδυσσέας Βουδούρης, Χρήστος Αηδόνης, ζητώντας την παράταση ισχύος του άρθρου 2 του Ν.4224/2013 έως την 31.12.2015.
Οι βουλευτές επισημαίνουν πως η ψήφιση του άρθρου 2 του Ν. 4224/2013 παρείχε σχετική προστασία απαγορεύοντας τους πλειστηριασμούς ακινήτων οφειλετών, που χρησιμεύουν ως πρώτη κατοικία, όμως εν τω μεταξύ κατά την διάρκεια του 2014, λόγω της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης, αυξήθηκαν δραματικά τα δάνεια των ιδιωτών που βρίσκονται σε καθυστέρηση. Υπογραμμίζοντας πως η περαιτέρω αυτή δυσμενής κατάσταση θέτει σε άμεσο κίνδυνο να οδηγηθούν σε αναγκαστική εκποίηση μέσω πλειστηριασμών δεκάδες χιλιάδες ακίνητα που αποτελούν κύρια κατοικία, υποστηρίζουν πως αυτή θα είναι η άμεση συνέπεια του τερματισμού στις 31.12.2014 της ελάχιστης προστασίας που παρέχει το άρθρο 2 του Ν.4224/2013. Για τον λόγο αυτό, οι καταθέτοντες βουλευτές τονίζουν πως καθίσταται επιτακτική, άμεσα και επείγουσα η περαιτέρω επέκταση της ισχύος του ως άνω άρθρου και της προστασίας που παρέχει έως τουλάχιστον την 31.12.2015.
Οι Ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί Βουλευτές που υπογράφουν την τροπολογία, καλούν την κυβέρνηση να την κάνει άμεσα δεκτή και να αποδείξει στην πράξη ότι όσα διαρρέονται για την πρόθεσή της να προστατευθεί περαιτέρω η πρώτη κατοικία από τους πλειστηριασμούς είναι αληθής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου