Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

Αντ. Σαμαράς: Συζητάμε μία «προληπτική γραμμή στήριξης»



Μάλιστα ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι, το ενδεχόμενο αυτό δηλαδή ένα νέο δανειακό πρόγραμμα, «αποτελεί στοιχείο των διαπραγματεύσεων» επαναλαμβάνοντας πάντως πως η Ελλάδα δεν χρειάζεται νέο μνημόνιο.
Κατά τα άλλα ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε πως η Ελλάδα θα συνεχίσει «το δρόμο των μεταρρυθμίσεων και της δημοσιονομικής εξυγίανσης». Και πρόσθεσε: «Συνεπώς υπάρχει συμφωνία για την επόμενη μέρα και προχωρεί μια σοβαρή συζήτηση με τους εταίρους και τους δανειστές μας για την πρώτη μεταβατική φάση. Έτσι, με σοβαρότητα, συνεχή διάλογο και στενή συνεργασία προχωράμε να ρυθμίσουμε όλες τις λεπτομέρειες της επόμενης μέρας».
Ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας ότι, συμβάλλει στην ανησυχία των αγορών. «Ένα παράδειγμα. Σημερινό. Σε ανακοινωση του Συριζα υποστηρίζει ότι οι αγορές τρόμαξαν επειδή – αν ειναι δυνατόν η Ελληνική κυβέρνηση επιμένει στην πολιτική των πλεονασμάτων! Δηλαδή αν επιστρέφαμε στα ελλείμματα, πιστεύει ο κ. Τσίπρας οτι οι αγορές θα πανηγύριζαν! Αυτή η στοιχειώδης έλλειψη σοβαρότητας, είναι εκείνο ακριβώς που ανησυχεί και τον κόσμο όλο και τις αγορές», επισήμανε ο πρωθυπουργός.
http://www.matrix24.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου