Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Καταιγισμός ανακοινώσεων από κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ για την παρέμβαση του Αρείου Πάγου


Πόλεμος ανακοινώσεων από την κυβέρνηση και το ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την παρέμβαση του Αρείου Πάγου για τα όσα είπε ο Π. Σκουρλέτης περί χρηματισμού βουλευτών

Ακόμα ένα πεδίο αντιπαράθεσης ανάμεσα στην κυβέρνηση και το ΣΥΡΙΖΑ έχει προκύψει έπειτα από την παρέμβαση του Αρείου Πάγου για τα όσα είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Σκουρλέτης, σχετικά με την συγκέντρωση χρημάτων από επιχειρηματίες προκειμένου να εξασφαλιστούν οι 180 ψήφοι βουλευτών, ώστε να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή. Για το θέμα εξέδωσε ανακοίνωση ο πρωθυπουργός, Αντ. Σαμαράς, ο οποίος ανέφερε:
«Χαιρετίζω την παρέμβαση των Δικαστικών Αρχών για τα άθλια υπονοούμενα του ΣΥΡΙΖΑ περί χρηματισμού Βουλευτών. Μόλις προχθές, είχα καταγγείλει τον κ. Τσίπρα στη Βουλή, για πρωτοφανή απόπειρα τρομοκράτησης του φρονήματος και σπίλωσης της συνείδησης όσων βουλευτών θα ψηφίσουν τον επόμενο Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας.
» Καλώ τον κ. Τσίπρα να τεκμηριώσει αμέσως τις καταγγελίες του με ονόματα και στοιχεία. Διαφορετικά, αποκαλύπτεται ως παράγοντας αποσταθεροποίησης και υποκινητής πολιτικής ανωμαλίας, σε κρίσιμες για τον τόπο στιγμές». 
Θέση στο θέμα πήρε και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλος, ο οποίος δήλωσε ότι «η δικονομικά και θεσμικά επιβεβλημένη προκαταρκτική εξέταση που διέταξε η κα  Εισαγγελέας του Α.Π. θα αποκαλύψει το μέγεθος της θεσμικής αθλιότητας εκείνων που δεν διστάζουν μπροστά σε τίποτα προκειμένου να κρατήσουν ζωντανή τη στρατηγική της εφόδου για την ποθητή κατάληψη της εξουσίας».
Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, «τώρα οποίος έχει να πει οτιδήποτε ας το πει. Αλλιώς ας πάψει να δηλητηριάζει το δημόσιο βίο και κυρίως ας πάψει να εκδηλώνει την πρόωρη αλαζονεία του με εκβιασμούς, απειλές και συκοφαντίες. Ισχύουν δυστυχώς απολύτως όσα είπα στη παρέμβασή μου, στη τελευταία φάση  της συζήτησης, στη Βουλή, την περασμένη Παρασκευή το βράδυ».
Απαντώντας ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε μια σύντομη ανακοίνωση στην οποία αναφέρει: «Ευελπιστούμε πως η ετεροχρονισμένη εισαγγελική έρευνα θα ρίξει άπλετο φως στην υπόθεση. Θεωρούμε πως ο πρωθυπουργός θα γίνει αρωγός της ανεξάρτητης δικαιοσύνης, έτσι ώστε να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση». 
Αυτό προκάλεσε την ανταπάντηση της κυβέρνησης, και συγκεκριμένα της κυβερνητικής εκπροσώπου. Σ. Βούλτεψη, η οποία με τη σειρά της ανέφερε:«Φαίνεται ότι στον ΣΥΡΙΖΑ τα έχουν τελείως χαμένα. Πρώτα βυσσοδομούν εκτοξεύοντας απίστευτες συκοφαντίες κατά βουλευτών και μετά εύχονται η Δικαιοσύνη να… διαλευκάνει τα ψεύδη τους. Κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν ότι το βάρος της απόδειξης έχει ο καταγγέλλων. Και βέβαια, η διαλεύκανση των αστήρικτων καταγγελιών τους θα δείξει και τους συκοφάντες».
http://www.eklogika.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου