Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Προς πώληση ακίνητα-φιλέτα της Τσιμισκή!


Εντονη κινητικότητα διαπιστώνεται εσχάτως γύρω από τα τελευταία εναπομείναντα μεγάλα επαγγελματικά ακίνητα του εμπορικού κέντρου της Θεσσαλονίκης. Μετά την ολοκλήρωση της επένδυσης της Αττικά Πολυκαταστήματα για τη δημιουργία του νέου Attica στην Τσιμισκή, στον αριθμό 48-50, εκεί όπου μέχρι πρότινος στεγαζόταν η ναυαρχίδα του Φωκά, στην αγορά βγαίνει μια σειρά φιλέτων, που φιλοδοξούν να προσελκύσουν το επενδυτικό ενδιαφέρον. Ετσι, στο επόμενο διάστημα αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες της μεσιτικής αγοράς, να διατεθούν προς πώληση το κτίριο Sports Foka στην Τσιμισκή και το ακίνητο στην οδό Αγίας Σοφίας, όπου στεγαζόταν μέχρι πρόσφατα το H & M, πριν μεταφερθεί στη συμβολή των οδών Κομνηνών και Τσιμισκή.

Του Καρούζου

Δυνητικούς αγοραστές αναζητά και το ακίνητο όπου λειτουργούσε επί χρόνια το κατάστημα ειδών πολυτελείας του Καρούζου, και πάλι επί της οδού Τσιμισκή. Μάλιστα, οι πληροφορίες θέλουν το μεν ακίνητο όπου βρισκόταν το H & M να τιμάται στα 10.000.000 ευρώ, το δε ακίνητο του Καρούζου στα 5.000.000 ευρώ, ποσά που κάνουν ιδιαίτερα πιθανό το ενδεχόμενο να απευθυνθούν οι πωλητές και στο ξένο κοινό, αφού οι ελληνικές δυνατότητες είναι μάλλον περιορισμένες.

Την ίδια ώρα έχει γίνει κρούση από μεγάλη ισπανική εταιρία ενδυμάτων για τη μίσθωση του κτιρίου στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Κομνηνών, το οποίο ανήκει στην επιχειρηματική οικογένεια των Σαραντόπουλων των Κυλινδρόμυλων και στέγαζε κάποτε το κατάστημα του Λαμπρόπουλου και έπειτα το notosgalleries. Για το εν λόγω ακίνητο δημιουργούνται νέα δεδομένα ενδιαφέροντος μετά το άνοιγμα του νέου μεγάλου H & M στην ακριβώς απέναντι γωνία, που ουσιαστικά μετέφερε την εμπορική πιάτσα της Τσιμισκή προς τη Βενιζέλου.
Η βούληση για πώληση των παραπάνω ακινήτων πηγάζει από την επιθυμία των ιδιοκτητών -σε κάποιες περιπτώσεις τμήματα leasing τραπεζών- για άμεση πρόσβαση σε κεφάλαια.
http://www.dimokratianews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου