Σάββατο 16 Αυγούστου 2014

Στήριξη σε Ιράκ και μήνυμα συμφιλίωσης προς Ρωσία από Βενιζέλο


Picture 0 for Στήριξη σε Ιράκ και μήνυμα συμφιλίωσης προς Ρωσία από Βενιζέλο
Η Ελλάδα θα συνδράμει για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και της αποκατάστασης της ασφάλειας στο Ιράκ, δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος. Επιπροσθέτως, απευθύνθηκε προς τη Ρωσία λέγοντας πως η Ελλάδα είναι έτοιμη να συμβάλλει στην αποκλιμάκωση της ουκρανική κρίσης.
«Η σκέψη μας είναι στους χριστιανικούς πληθυσμούς και σε όλο το Λεβάντε» ανεφερε ο κ. Βενιζέλος μετά το πέρας της σύσκεψης των υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε. για το ζήτημα του Ιράκ και της προέλασης των τζιχαντιστών.
Ο κ. Βενιζέλος και με αφορμή τη σημερινή ημέρα της γιορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, εξέφρασε την ανησυχία του για τους χριστιανικούς πληθυσμούς στην περιοχή και τόνισε πως η συνύπαρξη όλων των κοινοτήτων είναι αναγκαία για την υπόσταση του Ιράκ.
Επισήμανε, δε, την ανάγκη να αποτραπεί η επέλαση των ισλαμιστών και να υπάρξει άμεσα αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και ασφάλειας στην περιοχή κάτι στο οποίο, όπως σημείωσε, η Ελλάδα θα συνδράμει.
Τέλος, έστειλε και μήνυμα προς τη Ρωσία λέγοντας πως η Ελλάδα ως μια ορθόδοξη χώρα μπορεί να συμβάλλει στην αποκλιμάκωση της κρίσης στην Ουκρανία καθώς και στην εξομάλυνση των σχέσεων με την Ε.Ε..
http://www.voria.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου