Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

Μέτωπο υπέρ της λιτότητας από Μέρκελ και Ραχόι

metwpo-yper-ths-litothtas-apo-merkel-kai-raxoi

Τη συνέχιση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και της λιτότητας στην Ευρώπη υπερασπίστηκαν σήμερα η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ και ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι.
«Πρέπει να συνεχίσουμε τις πολιτικές δημοσιονομικής προσαρμογής», επέμεινε ο Μαριάνο Ραχόι σε μια κοινή συνέντευξη Τύπου με την Μέρκελ στο Σαντιάγο δε Κομποστέλα, την πόλη της βορειοδυτικής Ισπανίας από όπου κατάγεται και όπου οι δύο ηγέτες είχαν συνομιλίες τις τελευταίες δύο ημέρες.
«Το δημόσιο έλλειμμα θα πρέπει να είναι λογικό, όπως και το επίπεδο του (δημοσίου) χρέους», συνέχισε ο επικεφαλής της κυβέρνησης.

Επίσης ο Ραχόι επέμεινε στην ανάγκη να «εφαρμοστούν οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις». «Οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις είναι μερικές φορές σκληρές, είναι μερικές φορές περίπλοκες και δύσκολο να εξηγηθούν, αλλά είναι αυτές που ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα των οικονομιών και άρα το επίπεδο της ευημερίας και της αφθονίας» της απασχόλησης, είπε.
Η Γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε ότι η τοποθέτηση του Ραχόι την βρίσκει εντελώς σύμφωνη. «Μοιράζομαι την άποψη του Μαριάνο Ραχόι σε ό,τι αφορά τον συνδυασμό της δημοσιονομικής λιτότητας και των μεταρρυθμίσεων», διαβεβαίωσε.
http://newpost.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου