Από τις παλιές καλές εποχές που ο πρωθυπουργός μοίραζε χαμόγελα και χειραψίες
Αντίστροφα μετράει ο πολιτικός χρόνος για την κυβέρνηση, λένε στον ΣΥΡΙΖΑ, που βλέπουν να διογκώνεται η λαϊκή δυσαρέσκεια και η κοινωνική πίεση καθώς φαίνεται πως διαρκώς προστίθενται νέες μεγάλες πληθυσμιακές ομάδες στους αγανακτισμένους από τη λιτότητα Ελληνες πολίτες όπως είναι οι ιδιοκτήτες ακινήτων και ο αγροτικός κόσμος, ύστερα από τον ΕΝΦΙΑ και μετά το ρωσικό εμπάργκο στην ελληνική παραγωγή αντίστοιχα.
Η κυβέρνηση, με την πολιτική της, χάνει κάθε μέρα που περνάει τμήματα της παραδοσιακής βάσης, των «νοικοκυραίων», υποστηρίζουν στην αξιωματική αντιπολίτευση επισημαίνοντας ότι από τον Σεπτέμβριο, οπότε θα πρέπει να καταβληθεί η πρώτη δόση του φόρου, η πίεση θα γίνει
αφόρητη για την κυβέρνηση, που πέραν της κοινωνικής δυσαρέσκειας θα έχει και την κρίσιμη αξιολόγηση της τρόικας με ό,τι θα συνεπάγεται, καθώς και τα νέα μέτρα που έρχονται για τους πολίτες (ασφαλιστικό κ.ά.). Προσθέτουν επίσης ότι την ίδια χρονική στιγμή, τον Σεπτέμβριο, ο κυβερνητικός εταίρος του ΠΑΣΟΚ με τα δικά του μεγάλα προβλήματα συνοχής θα μπει σε διαδικασίες εσωτερικών συνεδριακών ανακατατάξεων.
Ρωσία – Ουκρανία
Ταυτόχρονα, η αξιωματική αντιπολίτευση ανοίγοντας τα μέτωπα της αντιπαράθεσης, εκμεταλλεύεται τη δυσάρεστη εξέλιξη από το εμπάργκο της Μόσχας κατά της Αθήνας, για να αναλάβει την πρωτοβουλία των κινήσεων και σε ένα πεδίο το οποίο θεωρητικά ήταν η αχίλλειος πτέρνα της αριστερής προγραμματικής πρότασης. Τα θέματα, δηλαδή, της εξωτερικής πολιτικής.
Την ώρα που κοινός τόπος στην ελληνική κοινωνία είναι η αποδοκιμασία της δυτικής παρέμβασης στην Ουκρανία για την στήριξη ενός καθεστώτος με νεοναζιστικά στοιχεία. Ο ΣΥΡΙΖΑ τις τελευταίες ημέρες εξαπολύει σφοδρές επιθέσεις κατά της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου για τη στάση που κράτησε και συνεχίζει στην ουκρανική κρίση τονίζοντας την ανάγκη για μια νέα, πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική με μόνο γνώμονα τα εθνικά συμφέροντα και μακράν των εξαρτήσεων με τα δυτικά συμφέροντα.
«Η Ευρώπη και ο πλανήτης βρίσκονται στα πρόθυρα της αβύσσου. ΗΠΑ και Ε.Ε. εγκληματούν επεμβαίνοντας στην Ουκρανία και προσπαθώντας να διαμορφώσουν νέα ψυχροπολεμικά τείχη. Το εμπάργκο της Ρωσίας προς τις ΗΠΑ και την Ε.Ε. για αγροτοδιατροφικά προϊόντα ήρθε ως απάντηση των ψυχροπολεμικών οικονομικών κυρώσεων των τελευταίων σε βάρος της Ρωσίας. Αυτό το εμπάργκο κινδυνεύει να δώσει τη χαριστική βολή στην αγροτική παραγωγή αλλά και στην οικονομία της χώρας μας, σε μια περίοδο, μάλιστα, που διανύουν βαθύτατη κρίση», είπε ο κ. Λαφαζάνης αναφερόμενος στις γεωπολιτικές εξελίξεις και πρόσθεσε: «Η μόνη λύση είναι να δηλώσει ευθέως η Ελλάδα ότι δεν πρόκειται να εφαρμοσθεί καμία απολύτως κύρωση σε βάρος της Ρωσίας, εφόσον η Ε.Ε. επιμένει σε αυτήν την πολιτική. Η Ελλάδα πρέπει να σταματήσει να αποτελεί δορυφόρο των ΗΠΑ, της γερμανικής Ε.Ε. και του Ισραήλ. Η Ελλάδα χρειάζεται όσο ποτέ μια ανεξάρτητη πολιτική εξωτερικών και οικονομικών σχέσεων».
Παράλληλα,  κατηγορεί την κυβέρνηση για τους χειρισμούς που δεν έγιναν μετά τα ρωσικά αντίμετρα. Ο Βαγγέλης Αποστόλου, μετά την επίσκεψή του σε παραγωγούς της Ημαθίας, κάλεσε την κυβέρνηση να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες. «Αυτά που έπρεπε η κυβέρνηση να κάνει ως προεδρεύουσα της Ε.Ε., όταν ξέσπασε η κρίση στην Ουκρανία, οφείλει να τα κάνει έστω και τώρα:
1)Αφού διαφωνήσει με τα μέτρα της Ε.Ε., να καταστήσει σαφές στη Ρωσία ότι οι λαοί της Ευρώπης, όπως στην προκειμένη περίπτωση το ασθενέστερο κομμάτι της, οι αγρότες, δεν πρέπει να μετατρέπονται σε θύματα αντιπαραθέσεων σκοπιμοτήτων.
2)Να δεσμευτεί ότι η παραγωγή των αγροτών δεν θα μπει σε πορεία απόσυρσης προς τις χωματερές, αφού λίγα είναι τα νωπά προϊόντα που δεν μπορούν να φτάσουν έγκαιρα στην κατανάλωση και αναγκαστικά θα καταστραφούν, ενώ τα υπόλοιπα μπορούν να διοχετευθούν με ευθύνη της Δημόσιας Διοίκησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε οικονομικά αδύναμες κοινωνικές ομάδες.
3)Να αντιληφθεί ότι τα προβλήματα αυτά αντιμετωπίζονται μέσα από τη διπλωματία της αγοράς, όπου η απουσία μας είναι πασιφανής κι όχι αυτή της ελεημοσύνης που επιδίδεται σήμερα», τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
http://eleutheriellada.wordpress.com/