Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

Επικοινωνιακή σπέκουλα για το…. «νερό της Ακρόπολης»

Επικοινωνιακή σπέκουλα για το…. «νερό της Ακρόπολης»
Η τοποθέτηση του Προέδρου του Συνδικάτου Επαγγελματιών Περιπτερούχων Καπνοπωλών και Ψιλικών Ειδών Ν. Αττικής κ. Γεωργίου Δούκα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του KONTRA CHANNEL έβαλε στην σωστή διάσταση το περιστατικό που συνέβη με ιδιοκτήτη περιπτέρου στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης.
Καταδικαστέα η πράξη του περιπτερούχου.
Η μεγάλη δημοσιότητα σε βάρος ενός κλάδου καθώς και οι σπασμωδικές ενέργειες του Υφυπουργού Ανάπτυξης κ. Γιακουμάτου, για μια απλή αγορανομική παράβαση είναι το ίδιο καταδικαστέα.
Δεν μπορεί να αιτείται στην Επιτροπή Ανταγωνισμού για ένα τόσο απλό θέμα ενεργοποίηση
ασφαλιστικών μέτρων σε βάρος ενός περιπτερούχου για δεσπόζουσα θέση και εναρμονισμένη πολιτική.
Δεν μπορεί να κάνει τα στραβά μάτια για τα τερατώδη που συμβαίνουν σε βάρος του κλάδου μας χρόνια τώρα.

Αυτό από μόνο του δείχνει επικοινωνιακή σπέκουλα.
Υπενθυμίζεται ότι στις αρμοδιότητες της Επιτροπής είναι η λήψη ασφαλιστικών μέτρωνότανπιθανολογείται παράβαση των άρθρων 1, 2 και 11 ν. 3959/11, δηλαδήο νόμος απαγορεύειτην καταχρηστική εκμετάλλευση από μία ή περισσότερες επιχειρήσεις με δεσπόζουσα θέσηστο σύνολο ή μέρος της αγοράς της Ελληνικής Επικράτειας και απαγορεύει όλες οι συμφωνίεςκαι εναρμονισμένες πρακτικές μεταξύ επιχειρήσεων και όλες οι αποφάσεις ενώσεωνεπιχειρήσεωνοι οποίες έχουν ως αντικείμενο ή ως αποτέλεσμα την παρεμπόδισητονπεριορισμό ή τη νόθευση του ανταγωνισμού στην Ελληνική Επικράτειακαι ιδίως εκείνες οιοποίες συνίστανται στον άμεσο ή έμμεσο καθορισμό των τιμών αγοράς ή πώλησης ή άλλωνόρων συναλλαγής.
Ο συγκεκριμένος νόμος που επικαλείται ο κ. Γιακουμάτος αφορά κυρίως επιχειρήσεις που δεν τολμούν χρόνια τώρα να τις ακουμπήσουν (Καπνοβιομηχανίες – Εταιρείες Κινητής Τηλεφωνίας κλπ.).
Φρόνιμο θα είναι όλες οι «Βυζαντινές Αυλές» να κατεβάσουν τους τόνους διότι «αν φταίει το σαμάρι δεν μπορείς να χτυπάς το γαϊδούρι».
Η ιστορία μας έχει διδάξει ότι Υπουργεία και Επιτροπή Ανταγωνισμού μπροστά στα μεγαλοσυμφέροντα είναι «κότες λυράτες»!!
Οψόμεθα εις Φιλίππους….
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=wh7kzI-eW3A
http://www.synpeka.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου