Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

Τι θα κληθούν να καταβάλλουν οι πολίτες έως το τέλος του έτους



Δόση της τάξης των 300 ευρώ θα πρέπει να καταβάλλει κάθε μήνα στην Εφορία ένας μέσος φορολογούμενους για τους φόρους και τα χαράτσια που έρχονται μέσα στο προσεχές εξάμηνο και συνολικά φτάνουν τα 10 δισ. ευρώ! Ειδικότερα, από αυτόν τον μήνα αρχίζουν να «τρέχουν» οι προθεσμίες πληρωμής για τα εκκαθαριστικά των φετινών φορολογικών δηλώσεων και το χαράτσι του ενιαίου φόρου ακίνητων. Ο λογαριασμός της Εφορίας για το προσεχές εξάμηνο είναι 1.800 ευρώ, κατά μέσο όρο, για κάθε φορολογούμενο!

Ειδικότερα, η φοροκαταιγιδα ξεκινά μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού και έως το τέλος του χρόνου θα καταφθάσουν στους φορολογουμένους:

*Τα εκκαθαριστικά των φετινών φορολογικών δηλώσεων που θα ενσωματώνουν έως και τέσσερις διαφορετικούς φόρους: τον φόρο για τα εισοδήματα του έτους 2013, την ειδική εισφορά αλληλεγγύης, η οποία θα επιβληθεί με συντελεστές 1% έως 4% στα εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ, το τέλος επιτηδεύματος και τον φόρο πολυτελούς διαβίωσης που θα επιβληθεί στους έχοντες αυτοκίνητα 1.929 κυβικών εκατοστών και άνω, πισίνες και αεροσκάφη.
*Ο νέος Ενιαίο Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων που θα πληρώσουν περίπου 5.000.000 νοικοκυριά. Συγκεκριμένα, η εξόφληση του ΕΝΦΙΑ θα γίνει σε έξι μηνιαίες δόσεις, εκ των οποίων η πρώτη θα πρέπει να καταβληθεί έως τις 31 Ιουλίου. Υπενθυμίζεται ότι με τον νέο φόρο ιδιοκτησίας ακινήτων φορολογούνται για πρώτη φορά τα αγροτεμάχια, οι «τακτοποιημένοι» αυθαίρετοι χώροι, ενώ απαλλάσσονται τα γεωργικά και τα κτηνοτροφικά κτίσματα (αποθήκες, μαντριά κ.λπ.). Η εκκαθάριση όλων των δηλώσεων στοιχείων ακινήτων (Ε9) για τον υπολογισμό του νέου Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων θα πραγματοποιηθεί μέσα στο προσεχές διάστημα και τα ποσά του ΕΝΦΙΑ που θα προκύψουν θα πρέπει να εξοφληθούν σε έξι μηνιαίες δόσεις.
*Τα τέλη κυκλοφορίας του 2015. Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων δεν θα ταχυδρομήσει και φέτος τα σχετικά ειδοποιητήρια, καθώς θα αναρτηθούν στο διαδίκτυο και οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων θα εκτυπώσουν τα σχετικά ειδοποιητήρια για την πληρωμή του χαρατσιού.

Τα συνολικά έσοδα που προσδοκά να εισπράξει το υπουργείο Οικονομικών από τις παραπάνω φορολογικές υποχρεώσεις υπολογίζονται σε περίπου 10 δισ. ευρώ, όταν τα στοιχεία για τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο δείχνουν ότι κάθε μήνα τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις αφήνουν απλήρωτους φόρους 1 δισ. ευρώ.
http://www.dimokratianews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου