Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

ΔΥΣΦΟΡΙΑ ΤΡΟΪΚΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙ ΕΛΑΦΡΥΝΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗ

troika69BADE1AB858

Την έντονη δυσφορία τους για τις κυβερνητικές διαρροές περί φοροελαφρύνσεων και περί διαπραγμάτευσης των φορών εξέφρασαν στον Γκίκα Χαρδούβελη κατά την πρώτη τους συνάντηση οι επικεφαλής της τρόικας.
Όπως είπαν χαρακτηριστικά, «έχετε βγει και έχετε πει τόσα και τόσα» κάνοντας ειδική αναφορά στην κυβερνητική πρόθεση για κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης.
Σύμφωνα με ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών έκαναν ειδική παρατήρηση για τις πάνω από 600 δράσεις που δεν έχουν υλοποιηθεί και αφορούν το διάστημα Απριλίου – Μαΐου – Ιουνίου.
Πάντως, σύμφωνα με το ίδιος στέλεχος, οι εκπρόσωποι της τρόικας έδωσαν τα εύσημα στην ελληνική πλευρά για την υλοποίηση σημαντικών δράσεων όπως η ψήφιση του νόμου για τη μικρή
ΔΕΗ.

Σε σχέση με τη σημερινή έξοδο της Ελλάδας στις αγορές χαρακτήρισαν ως «πραγματική επιτυχία που η Ελλάδα δεν έκανε πίσω και τράβηξε χρήμα από τις αγορές παρά το ιδιαίτερα δυσμενές κλίμα που επικράτησε…»
Την Παρασκευή η τρόικα θα συναντηθεί με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση και το απόγευμα με τον υπουργό Ανάπτυξης Νίκο Δένδια.
Την ίδια ημέρα, στις 11.30 το πρωί, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί στο Μάξιμου με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης.
«Η έγκαιρη εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων» στα εργασιακά «συνεχίζει να είναι κλειδί» για την επιτυχία του ελληνικού προγράμματος, τόνισε στο μεταξύ ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Τζέρι Ράις, απαντώντας σε ερώτημα για το αν το Ταμείο θα ζητήσει αλλαγές στην εργασιακή και συνδικαλιστική νομοθεσία κατά την ερχόμενη αξιολόγηση, που αναμένεται να αρχίσει το φθινόπωρο.
http://kartesios.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου