Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

ΥΠΟΙΚ: Δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα

yp1



Το Υπουργείο Οικονομικών σε ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι η έκθεση του ΔΝΤ επιβεβαιώνει την τεράστια πρόοδο της Ελλάδας.
Συγκεκριμένα όπως αναφέρει το υπουργείο: «στην έκθεσή του το ΔΝΤ κάνει λόγο για είσοδο της ελληνικής οικονομίας σε ρυθμούς ανάπτυξης φέτος, μετά από έξι συνεχόμενα χρόνια ύφεσης, και αύξηση της απασχόλησης, ενώ τονίζει πως έως τα μέσα του 2015 οι χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας είναι απόλυτα καλυμμένες. Για το μετέπειτα διάστημα, το χρηματοδοτικό κενό προβλέπεται να καλυφθεί με repos, με φορείς της γενικής κυβέρνησης, με αποπληρωμή των υπολοίπων προνομιούχων μετοχών και, τέλος, μέσω του προγράμματος πρόσβασής μας στις αγορές.
«Οι ρυθμοί ανάπτυξης θα αυξηθούν τα επόμενα χρόνια με την βοήθεια του σαφώς βελτιωμένου
επενδυτικού κλίματος προς την Ελλάδα που επέτρεψε την πρόσφατη έξοδος στις αγορές, και που θα οδηγήσει στην όλο και αυξανόμενη παροχή ρευστότητας στην πραγματική οικονομία».
Το ΥΠΟΙΚ υποστηρίζει πως ο δημοσιονομικός στόχος του 2014 θα επιτευχθεί χωρίς νέα μέτρα και ότι θα εξεταστεί στο πλαίσιο της επόμενης αξιολόγησης η δυνατότητα περαιτέρω αύξησης δαπανών για ευπαθείς ομάδες και τόνωση της ανάπτυξης, πέραν των 525 εκατ. ευρώ για το κοινωνικό μέρισμα που ήδη έχουν ήδη δρομολογηθεί.
Επίσης τονίζει ότι από 1η Ιουλίου 2014 θα μειωθούν οι εισφορές κοινωνικής ασφάλισης για μισθωτούς εργαζόμενους κατά 3,9 μονάδες και ότι τον Ιούνιο 2015 θα εξεταστεί περαιτέρω μείωση για να τονωθεί η απασχόληση.
Παράλληλα, υπογραμμίζεται ότι οι προβλέψεις της κυβέρνησης θα επαληθευτούν και ότι δεν θα χρειαστούν περαιτέρω μέτρα λιτότητας για την εξασφάλιση των οικονομικών και δημοσιονομικών στόχων το 2015-16.
«Η ικανοποιητική πορεία του προϋπολογισμού με την σημαντική υπέρβαση στόχων, σε συνδυασμό με την σταδιακή αύξηση ρευστότητας έπειτα από την έξοδο του ελληνικού Δημοσίου και των τραπεζών στις αγορές, και την εφαρμογή διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων θα μηδενίσουν την όποια δημοσιονομική απόκλιση».
Τέλος τονίζεται ότι αυτό που προέχει είναι η ελάφρυνση του δημοσίου χρέους για την οποία έχουν δεσμευτεί οι εταίροι, σε συνδυασμό με την πιστή εφαρμογή των καίριων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.
http://ysterografa.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου