Κυριακή 18 Μαΐου 2014

Οι πρώτες σκέψεις μιας υποψήφιας


Στη Θεσσαλονίκη ήρθα από τον Φιλώτα Φλώρινας το 2001, για να κάνω τις σπουδές μου στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Στην πορεία συνειδητοποίησα ότι αυτό που πραγματικά θέλω είναι να γίνω ηθοποιός και αφού ολοκλήρωσα τις νομικές σπουδές μου, κατάφερα να περάσω στη Δραματική Σχολή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, από όπου και αποφοίτησα το 2009. Σήμερα εργάζομαι ως ηθοποιός στο Κρατικό Θέατρο και παράλληλα ασχολούμαι με την οργάνωση και προώθηση καλλιτεχνικών παραγωγών.

Αποφάσισα να κατέβω ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος όταν αποφάσισα να μείνω στην Ελλάδα. Η μετανάστευση, η αναζήτηση ενός καλύτερου μέλλοντος, είναι δίλημμα που απασχολεί τους περισσότερους ανθρώπους της ηλικίας μου. Εγώ αποφάσισα να μείνω στη Θεσσαλονίκη και να το
ξεπεράσω δημιουργικά, προσπαθώντας να αλλάξω όλα αυτά που θα ανάγκαζαν όχι μόνο εμένα, αλλά και τους φίλους μου και τους ανθρώπους της ηλικίας μου να θέλουν να φύγουν.
Βλέπω το μέλλον μου στη Θεσσαλονίκη, γι’ αυτό αποφάσισα να προσπαθήσω και εγώ πιο ενεργά για μια ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΠΟΛΗ που δεν διώχνει τους πολίτες της. Η πόλη μας είναι ο χώρος που κινούμαστε. Πρέπει να είναι οικεία και φιλική προς τους πολίτες, να παρέχει ΔΙΕΞΟΔΟΥΣ. Διεξόδους επαγγελματικές, διεξόδους για να μεγαλώσουμε τις οικογένειες μας, διεξόδους στις ιδέες και στην ψυχαγωγία μας. ΝΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΓΕΦΥΡΕΣ όχι μόνο προς τους πολίτες της και τον υπόλοιπο κόσμο, αλλά κυρίως ΠΡΟΣ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ, κινητοποιώντας μας δημιουργικά. Τελικά, η πόλη είναι η καθημερινότητά μας, είμαστε εμείς που ζούμε σε αυτήν.
Οι δημοτικές αρχές απλώς εκπροσωπούν τους πολίτες, διαχειρίζονται τα προβλήματα και αντιπροσωπεύουν τις φιλοδοξίες τους. Ο Δήμος είναι το θεσμικό πεδίο που βρίσκεται πιο κοντά στον πολίτη, και γι’ αυτό είναι το πεδίο άμεσης εφαρμογής των προτάσεων του. Είναι η πιο άμεση αντανάκλαση του. Μπορεί λοιπόν, και πρέπει να αποτελεί, τον πιο άμεσο κρίκο σύνδεσης ανάμεσα στους πολίτες και την καθημερινότητα τους. Έτσι υπεύθυνα θέλω λοιπόν να υπηρετήσω την πόλη και τους συνδημότες μου, να προσφέρω, να δοκιμαστώ και να κριθώ για τη συνεισφορά μου.
Στις Αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014, συμμετέχω στην Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη μαζί με τον Γιάννη Μπουτάρη. Γιατί με τον Γιάννη Μπουτάρη; Γιατί εκφράζει το όραμά μου για ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ, ΕΞΩΣΤΡΕΦΗ, με φιλικό πρόσωπο προς τους κατοίκους της, που δίνει προτεραιότητα στον πολιτισμό και τον τουρισμό, που σέβεται την πολυπολιτισμικότητα και τη διαφορετικότητα, που δίνει δυνατότητές στους πολίτες να συναντηθούν δημιουργικά και να υλοποιήσουν τις ιδέες τους.
http://www.koinonikossyndesmos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου