Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Καλλισθένης… εν δήμω


Picture 0 for Καλλισθένης… εν δήμω

Το τραγικό άρθρο που εντάχθηκε στο Σύνταγμα, να προκηρύσσονται εκλογές όταν δεν εγκρίνει η Βουλή τον υποψήφιο που προτείνει η κυβέρνηση, οδήγησε τη Ν.Δ., να προτείνει πάντα ως πρόεδρο πολιτικό της αντίπαλο.
Το ίδιο ετοιμάζεται να κάνει και τώρα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσίευσε χθες η Voria.gr, θα πρόκειται για προτάσεις που θα συζητηθούν καθώς και οι δύο προτεινόμενοι θα προέρχονται από το χώρο της Κεντροαριστεράς, με άμεσες αναφορές στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Θα έχουμε δηλαδή κυβέρνηση Βενιζέλου, Πρόεδρο ΣΥΡΙΖΑίο και ο Αντώνης θα κουβαλά τις βαλίτσες, αρκεί να διατηρήσει τον τίτλο του πρωθυπουργού. Πώς τα καταφέρνει ο Αντώνης και εκβιάζεται συνεχώς από τον Ευάγγελο, και δεν συμβαίνει το αντίθετο;
Η μόνη ελπίδα των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ να ξαναδούν έδρα, είναι να επιδείξει κάποιο θετικό έργο η κυβέρνηση. Όπως τραβούν το σχοινί, αν γίνουν τώρα εθνικές εκλογές ο πράσινος ήλιος από ημιθανής που είναι, σβήνει οριστικά. Και όμως, ο Αντώνης είναι αυτός που υποκύπτει σε πρασινοφρουρικές του παρελθόντος τακτικές.
Παραμονές εκλογών δεν ψηφίζονται καίρια νομοσχέδια. Κάθε Κασσής, όπως αυτός συνηθίζει -και έγινε γνωστός για τις συνεχείς απειλές του περί αποχώρησης για να επακολουθήσει υπαναχώρηση- μπορεί να στέκεται εμπόδιο σε λήψη μέτρων;
Κάποιος πρέπει να ψιθυρίσει στο αφτί του Αντώνη, ότι υπάρχει ένα σοφό άσμα που έλεγε: «Άμα θες να φύγεις-φύγε, άμα θες να κάτσεις-κάτσε / να γκρινιάζεις μόνο πάψε, δεν μπορώ να σ’ ανεχθώ»
Εκατομμύρια ευρώ κινδυνεύει να χάσει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, καθώς με την αφαίρεση βαθμών μειώνονται σοβαρά οι πιθανότητες εξόδου στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, επειδή ένας «ευφυής» οπαδός της συντέλεσε να γίνει Ουκρανία το γήπεδο. Και οι φίλοι του που τον βοήθησαν -άλλοι συνευφυείς κι αυτοί- θα καμάρωναν με το κατόρθωμά τους. Δεν είδαμε ακόμη την ΠΑΕ να ανακοινώνει ότι απαγορεύει δια βίου την είσοδό του στο γήπεδο. Αν δεν το κάνει, θα τα «ξαναλουστεί».
Δεν ξέρω αν θυμάστε τις αθλιότητες του Σουηδού υπουργού Εξωτερικών Δανιήλ Καρλ Μπιλντ, που σε κάθε περίπτωση τοποθετείται κατά της Κύπρου, υπέρ των Σκοπίων και της Τουρκίας. Μπλεγμένος με επενδύσεις στην Τουρκία -τις οποίες ο σουηδικός Τύπος χαρακτήρισε «ματωμένες μετοχές», επειδή είχαν να κάνουν με εταιρίες του τουρκικού στρατού- ανέλαβε τώρα άλλο ρόλο.
Αμέσως με την για πρώτη φορά μετά από 180 χρόνια εγκατάλειψη της ουδετερότητας από την Σουηδία και την σύνδεσή της με τις ΗΠΑ, ανέλαβε την αντιρωσική προπαγάνδα. Ως προς αυτό εμάς δεν μας πέφτει λόγος, αλλά μας πέφτει για τα επιχειρήματά του.
Ο Πούτιν συμπεριφέρεται ως φανατικός επειδή είναι ορθόδοξος χριστιανός, είπε. Πρέπει επομένως, κατά τον Δανιήλ Καρλ Μπιλντ, να κτυπηθεί η Ορθοδοξία επειδή «είναι πιο επικίνδυνη από τον ισλαμικό φονταμενταλισμό και ως εκ τούτου, αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή για τον δυτικό πολιτισμό». Ό,τι έγραψε ο Χάντιγκτον δηλαδή, που τοποθέτησε στον πολιτισμένο κόσμο τους καθολικούς, προτεστάντες και εβραίους, και στον υπανάπτυκτο τους ορθόδοξους, μουσουλμάνους και υπόλοιπους.
Καλλισθένης
http://www.voria.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου