Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Επίσκεψη Μ. Μπόλαρη στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης

Λήψη ΕΒΖ1.jpg (93,8 ΚΒ)

Τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, στο Πλατύ Ημαθίας, επισκέφθηκε σήμερα ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας κ. Μάρκος Μπόλαρης, ο οποίος συναντήθηκε με τον διευθυντή κ. Νίκο Τσοματρόπουλο και εκπροσώπους εργαζομένων.
Η απαξίωση του εργοστασίου και η εγκατάλειψη του, μετά από τρεις άγονους διαγωνισμούς κατά την  διαδικασία ιδιωτικοποίησης του, ήταν το κύριο θέμα της συζήτησης .
«Το υπουργείο καταστρέφει έναν νευραλγικό τομέα, στον οποίο έπρεπε να προσβλέπει ως ευκαιρία ανάπτυξης και επανεκκίνησης της Ελληνικής οικονομίας. Η βιομηχανία εγκαταλείφθηκε την ώρα που
η ζάχαρη είναι από τα ακριβότερα προϊόντα στον κόσμο, προφανώς για να παραδοθεί στο καρτέλ των επιχειρηματιών που ελέγχουν την αγορά της ζάχαρης.   Η απαξίωση και η εγκατάλειψη των εγκαταστάσεων της βιομηχανίας,  φέρνει σε απόγνωση τόσο τους εργαζομένους όσο και τις εκατοντάδες οικογένειες των  παραγωγών της περιοχής. Φυσικά  μεγάλος χαμένος απ’ όλη αυτήν την διαδικασία είναι και ο Έλληνας καταναλωτής.» τόνισε ο κ. Μπόλαρης, ενώ παράλληλα επεσήμανε πως « χρειάζεται να ξαναδούμε όλη την υπόθεση από την αρχή»  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου