Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Η Συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ ασέλγησε σε Τάφους, σε Αναπήρους Πολέμου και στην Ελληνική Ιστορία

Η Συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ ασέλγησε σε Τάφους, σε Αναπήρους Πολέμου και στην Ελληνική Ιστορία
Βλέποντας την φωτογραφία μέσα στη Βουλή των εκπροσώπων των Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, όποιος άνθρωπος έχει ίχνος ευαισθησίας σοκάρεται!!!
Ο Πρόεδρος των Αναπήρων κ. Αθανασόπουλος διαβάζοντας το υπόμνημά του προς την Αρμόδια Επιτροπή της Βουλής έκλαιγε, διότι το δεξί του χέρι είναι κομμένο κι αυτό που βλέπεται στη φωτογραφία είναι ένα ξύλινο ομοίωμα.
Ο Γενικός Γραμματέας των Αναπήρων είχε υψωμένα και τα δύο χέρια του, που είναι κομμένα από τους αγκώνες, και ζει ακόμη διότι εξυπηρετείται όλα αυτά τα χρόνια από τη σύζυγό του.
Τα ερωτήματα που τίθενται είναι πολλά για το Ελληνικό Κοινοβούλιο και για την Κοινή Γνώμη.

Οι Υπουργοί Ανάπτυξης, Οικονομικών και Εσωτερικών μέσα στην υπόγεια, σκοτεινή Καμαρίλα τους έλαβαν εντολές από ανθρώπους που τους ελέγχουν και τους εκβιάζουν να στήσουν νέα Κρεματόρια Άουσβιτς και να οδηγήσουν σε νέους Θαλάμους Αερίων μαζί με τις οικογένειές τους όλους αυτούς τους ανθρώπους που καταθέσανε ψυχή και σώμα γι αυτήν την πατρίδα που λέγεται Ελλάδα.
Ασελγήσανε σε Τάφους, ασελγήσανε στην Ιστορία της Ελλάδος.
Η μπόχα των συγκεκριμένων Υπουργείων έχει εξαπλωθεί σε όλη την Ελλάδα.







Τους καταγγέλλω δημόσια ως δολοπλόκους, αναίσθητους, κτήνη, τέρατα, ζόμπι, δράκουλες αιμοσταγείς, οι οποίοι τόλμησαν το χυμένο αίμα υπέρ της πατρίδος, αυτών των ανθρώπων, να το βγάλουν σε δημοπρασία και πλειστηριασμό παρέχοντας και καταργώντας το ευεργέτημα της Ελληνικής πολιτείας γι αυτούς και το πρόσφεραν στους Δήμους ώστε να το εκμεταλλευτούν τα μεγαλοσυμφέροντα.
Θα πρέπει να ξέρουν αυτοί οι κύριοι ότι το Ιερό Αίμα αυτών των ανθρώπων δεν δημοπρατείται υπέρ καπνοβιομηχανιών, υπεραγορών σούπερ μάρκετ και θυγατρικών ΑΕ.
Καλώ το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης, όλους τους ένστολους, και ειδικά τους συνδικαλιστές αυτών, εν ενεργεία και εν αποστρατεία, σε όποιο κόμμα κι αν ανήκουν, να παρέμβουν άμεσα προς πάσα αρχή, διότι τα συγκεκριμένα άτομα είναι σάρκα από τη σάρκα τους και όπως ορκίστηκαν να φυλάττουν Θερμοπύλες οι ίδιοι, έτσι κι εμείς θα τους υπερασπιστούμε μέχρι τελευταίας ρανίδος του αίματός μας διότι με αυτούς τους ανθρώπους εδώ και 60 χρόνια συνεργαζόμαστε, τους γνωρίζουμε, μας γνωρίζουν, μας βοηθούν και τους βοηθάμε.
Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν Υπουργό, που εκμεταλλευόμενος προσωρινά τον θώκο που κατέχει, να διαλύσει τα περίπτερα καπνοπωλεία, που είναι το εθνικό σύστημα είσπραξης των εμμέσων φόρων για το Ελληνικό Δημόσιο. Πρέπει να ξέρει ο Ελληνικός Λαός ότι τα περίπτερα καπνοπωλεία και τα ψιλικά, εισφέρουν στο Ελληνικό Δημόσιο φόρους δισεκατομμυρίων ετησίως και είναι δεύτεροι τη τάξη μετά τα καύσιμα.
Απευθυνόμενος στα κοινοβουλευτικά κόμματα της μείζονος Αριστεράς τους ενημερώνω ότι καταργήσανε Ευεργετήματα Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου δικών τους ανθρώπων, δηλαδή του Δημοκρατικού Στρατού, που άσχετα από την ιδεολογική τους τοποθέτηση, χύσανε το αίμα τους στα βουνά σε πόλεις και χωριά για την απελευθέρωση της πατρίδος μας.
Γιατί κωφεύουν;;;
Απευθυνόμενος προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον ενημερώνω ότι αυτοί οι ανάπηροι Πολέμου που ανοίγουν τις Παρελάσεις στις Εθνικές Εορτές της Χώρας σε αυτούς τους ανθρώπους που υποκλίνεται ο ίδιος και μετά το τέλος της παρέλασης προσωπικά χαιρετάει τους καταργήσανε με μία μονοκονδυλιά την Κυριακή 30/3/2014 στο σχετικό πολυνομοσχέδιο Υπουργείου Ανάπτυξης και Οικονομικών.
Έβαλαν παρανόμως και παρατύπως μία ταφόπλακα γι αυτούς, καταργώντας 16 προστατευτικές διατάξεις στις σελίδες του πολυνομοσχεδίου 73 και 74 από τις 800 περίπου που υπήρχαν, επίτηδες, σε ένα πολυνομοσχέδιο που δεν είχαν καμία σχέση τα Περίπτερα και οι Ανάπηροι.

Απευθυνόμενος προς τους Βουλευτές της συγκυβέρνησης και ιδιαιτέρως προς τον Πρωθυπουργό και τον Αντιπρόεδρο της Κυβερνήσεως ερωτώ τα εξής:
Πώς επιτρέψατε να ψηφίζονται πολυνομοσχέδια, όπως ο Νόμος 4093/2012 καθώς και το πολυνομοσχέδιο το πρόσφατο της Κυριακής 30/3/2014 που με αυτόν τον τρόπο αφήσατε ανεξέλεγκτους υφιστάμενους, Υπουργούς, Γενικούς Γραμματείς και Φαρισαίους, να εκθέτουν παγκοσμίως τη χώρα μας και να βγαίνει η ίδια η Πρόεδρος της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας κυρία Μάργκαρετ Τσαν και να καταγγέλλει στα ΜΜΕ ότι η Ελληνική Κυβέρνηση συναλλάσσεται με καπνοβιομηχανίες καταδικασμένες για λαθρεμπόριο καπνικών σε παγκόσμια κλίμακα.
Ιδιαιτέρως ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Χατζηδάκης θα πρέπει να απολογηθεί δημόσια προς τον Ελληνικό Λαό αλλά και σε όλα τα Ευρωπαϊκά όργανα με ποια αιτιολογία, με ποιον νόμο ενήργησε κατά των συμφερόντων της χώρας.
Θα πρέπει να μας πει, επιτέλους, ποιος του υπαγόρευσε να καταθέσει το Νόμο 4093/2012 και ποιος του υπαγόρευσε να βάλει προς ακύρωση 16 προστατευτικές διατάξεις, που αφορούν περίπτερα, καπνοπωλεία και αναπήρους στο συγκεκριμένο πολυνομοσχέδιο που αφορούσε γάλατα, ψωμί κ.λπ.

ΚΑΜΙΑ ΤΡΟΪΚΑ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΙΠΕ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟΥΧΟΥ - ΚΑΠΝΟΠΩΛΗ.
ΑΘΕΤΗΣΑΤΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΑΤΕ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΚΑΠΝΙΚΑ.
Ξέρουμε πολύ καλά το ποιόν σας κ. Χατζηδάκη, καθώς και τα πλοκάμια της διαπλοκής που σας εκβιάζουν.
http://synpeka.gr/editorial/item/13059-parakmh-olkhs-me-to-polynomosxedio-philip-morris-se-mia-teleiwmenh-xwra.html
Εν τέλει ρωτάω εσάς, τον γκουρού της ελεύθερης αγοράς: Αυτό είναι ελεύθερη αγορά; Να κανονίζει ο ανταγωνιστής μου, όχι τι θα βγάζει αυτός στο περίπτερό του, αλλά και εγώ στο δικό μου; Και τι έχει να κερδίσει ο καταναλωτής όταν η τιμή του τσιγάρου μπαίνει απευθείας από τον βιομήχανο, της εφημερίδας από τον εκδότη και της κάρτας από την εταιρεία; Μήπως τελικά ο μόνος που κερδίζει είναι το σούπερ μάρκετ και η καπνοβιομηχανία που θα πάρει τα περίπτερα; Το ότι τα περίπτερα από 17.000 περιπτεράδες σε όλη την Ελλάδα θα πάνε σε πέντε ή έξι εταιρείες θα ωφελήσει ή θα βλάψει τον καταναλωτή; Μήπως όλα γίνονται για αυτές τις τέσσερις - πέντε αλυσίδες;
Κύριε Χατζηδάκη, πώς τολμήσατε να καταργήσετε το συγκεκριμένο έγγραφο;
Καταγγέλλουμε όλες τις καπνοβιομηχανίες και τις μητρικές εταιρείες αυτών, ότι έχουν εμπλακεί σε παρεμβάσεις με την Ελληνική Κυβέρνηση και με όλα τα Υπουργεία από τότε που ήρθε το μνημόνιο στην Ελλάδα.
Τους καταγγέλλουμε ότι η αναλγησία τους έχει περάσει κάθε προηγούμενο. Έχουν κλέψει από τον κλάδο μας με το «έτσι θέλω» πάνω από 500 εκατ. ευρώ όλα αυτά τα χρόνια και συνεχίζουν ακόμη και σήμερα την ίδια τακτική από θέση ισχύος να υποσκάπτουν τα συμφέροντα της Ελλάδος.
Καταγγέλλουμε τις καπνοβιομηχανίες και το Υπουργείο Οικονομικών ότι από κοινού ευθύνονται αποκλειστικά για την αύξηση του λαθρεμπορίου πάνω από 50% στην Ελλάδα παρουσιάζοντας ψεύτικα στοιχεία ο ΙΟΒΕ ότι το λαθρεμπόριο καπνικών είναι 23% ενώ στην πραγματικότητα είναι πάνω από 50%.
Αυτό αποδεικνύεται από ένα νούμερο και μόνο. Ότι τα έσοδα του Ελληνικού Δημοσίου όσον αφορά τα καπνικά το 2009 με πιο φθηνές τιμές στα τσιγάρα ήταν 4 δις ευρώ και το 2013 έκλεισε κάτω από 2 δις.
Καταγγέλλουμε διαπλοκή συγκεκριμένων Υπουργείων με Καπνοβιομηχανίες για καθυστέρηση εγκατάστασης συστήματος ιχνηλάτησης  στις μηχανές παραγωγής καπνικών προϊόντων στις καπνοβιομηχανίες καθώς και καθυστέρηση να προμηθευτούν αυτοκινούμενα σκάνερ (X-RAY) τα 15 τελωνεία της χώρας.
Καταγγέλλουμε, στους συναδέλφους μας αλλά και στην κοινή γνώμη, ότι ενώ έχουμε κάνει εξειδικευμένες προτάσεις προς όλους για την πάταξη του λαθρεμπορίου καπνικών αδιαφορούν και κωφεύουν όλοι.
Όλα αυτά που σήμερα δημόσια τα λέμε έχουν καταγγελθεί στα αρμόδια Ευρωπαϊκά Όργανα και καλούμε πλέον την Ελληνική Δικαιοσύνη να παρέμβει άμεσα για λόγους δημοσίου συμφέροντος και υγείας.
Ενημερώνουμε τους συναδέλφους μας στην Αττική και σε όλη την Ελλάδα ότι προσφεύγουμε ως Συνδικάτο Επαγγελματιών Περιπτερούχων Καπνοπωλών & Ψιλ. Ειδών Ν. Αττικής μαζί με τη συνομοσπονδία Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου Ελλάδος, στο Συμβούλιο της Επικρατείας για κατάργηση του συγκεκριμένου Νόμου ως αντισυνταγματικού.
Καταθέτουμε μήνυση εναντίον των τριών συναρμόδιων Υπουργών αλλά και κατά παντός Υπευθύνου, όποια πολιτική θέση κι αν κατέχει, και στρεφόμαστε δικαστικά εναντίον τους σε αστικό και ποινικό επίπεδο.
Γνωρίζουμε χρόνια ότι παλεύουμε με πολύ μεγάλα συμφέροντα σε παγκόσμια κλίμακα αλλά δεν θα παρατήσουμε εύκολα τα νομικά μας «όπλα» διότι καταντήσανε τη χώρα μας πειραματόζωο για να εφαρμόσουν πράγματα που δεν ισχύουν Παγκοσμίως σε καμία Χώρα.
Οψόμεθα εις Φιλίππους
Δούκας Γεώργιος
Πρόεδρος του Συνδικάτου Επαγγελματιών Περιπτερούχων Καπνοπωλών & Ψιλικών Ειδών Ν. Αττικής

Δείτε σχετικά βίντεο με καταγγελίες στα ΜΜΕ.

Υστερόγραφο
Ενημερώνουμε τους συναδέλφους μας στην Αττική και σε όλη την Ελλάδα ότι θα συγκαλέσουμε στο επόμενο διάστημα Γενική Συνέλευση να τοποθετηθούν άπαντες και να ληφθούν δημοκρατικά ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ .
Το Συνδικάτο Επαγγελματιών Περιπτερούχων Καπνοπωλών & Ψιλ. Ειδ. Ν. Αττικής θα τηρήσει ευλαβικά  με ψηφοφορία όποια πρόταση υπερψηφισθεί.
Δεν θα κάνουμε πίσω σε όποια εξώδικα λάβουμε από καπνοβιομηχανίες για να «κλείσουμε» το στόμα μας, δεν θα υποκύψουμε σε καμία απειλή. Ηθικά δεσμευόμαστε απέναντι σε όλους εσάς που χρόνια τώρα κάνουμε έναν αγώνα ενάντια σε όλα τα μεγαθήρια που έχουμε απέναντί μας αλλά και ως Πρόεδρος τους Συνδικάτου θα τηρήσω την υπόσχεσή μου που έχω πει πάνω από τον τάφο του αείμνηστου αγωνιστή και Προέδρου της Ομοσπονδίας μας Κων/νου Κόγια.
http://synpeka.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου