Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Στις 8-9 Μαρτίου η Συνδιάσκεψη της Ελιάς


Στις 8-9 Μαρτίου η Συνδιάσκεψη της Ελιάς

Με τις διαδικασίες να μην εξελίσσονται όπως τις είχε προσχεδιάσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, που ήλπιζε στο κλείσιμο όλων των εκκρεμών θεμάτων και τον ορισμό της ημερομηνίας διεξαγωγής της Συνδιάσκεψης στην συνάντηση που είχε με τους «58» την προηγούμενη Πέμπτη, καθώς προσέκρουσε στην απαίτηση της νεότευκτης κίνησης πρώτα να κλείσει το «πακέτο» που αφορά σε εκκρεμότητες όπως το όνομα και το σήμα του νέου σχήματος, τα κριτήρια επιλογής των υποψηφίων ευρωβουλευτών και οι θέσεις της ελληνικής «Ελιάς» και μετά να οριστεί ο χρόνος της Συνδιάσκεψης, στο ΠΑΣΟΚ «πατάνε γκάζι».

Την επομένη κιόλας της ανακοίνωσης των μελών των «58» που θα μετέχουν στην άτυπη επιτροπή συνεννόησης που θα οδηγήσει στην Συνδιάσκεψη, έσπευσαν να δώσουν την αρμοδιότητα θεσμικά στον γραμματέα της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Τάκη Ρήγα, στον γραμματέα Επικοινωνίας του κόμματος Δημήτρη Καρύδη και στον Λευτέρη Κατσικαρέλη, στέλεχος με τεράστια πείρα στα οργανωτικά.
Την ίδια ώρα όμως, επιχειρούν να πιέσουν καταστάσεις, προκαταλαμβάνοντας την διεξαγωγή της Συνδιάσκεψης το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου.
Ειδικότερα, κορυφαία στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη διαρρέουν πως ο πιθανότερος χρόνος διεξαγωγής της Συνδιάσκεψης είναι στις 8-9 Μαρτίου, αφήνοντας να εννοηθεί πως καθώς δεν είναι απολύτως στο χέρι των διοργανωτών, αλλά εξαρτάται σαφώς από το βεβαρημένο πρόγραμμα του Μάρτιν Σουλτς που θα είναι «παρών» στην επίσημη πρώτη του συνεργατικού σχήματος για να δώσει τις «ευλογίες» του, καθώς και μεγαλύτερο …κύρος στην προσπάθεια, δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο.
Εξού και οι τρεις που θα μετέχουν στην άτυπη επιτροπή, πιάνουν δουλειά άμεσα. Για την ακρίβεια, ο ρόλος τους θα είναι διττός. Αφενός θα πρέπει να συζητούν με τους τρεις που θα εκπροσωπούν τους «58» (Σ. Καρουζίδης, Χρ. Λάζος και Β. Βαμβακάς), αφετέρου θα συνεργάζονται με τις υπόλοιπες κινήσεις που αρνήθηκαν να υπογράψουν την ανακοίνωση των «58» το βράδυ της Κυριακής, ζητώντας και εκείνοι μεγαλύτερη σαφήνεια στο χρονοδιάγραμμα και επίσπευση των διαδικασιών, καθώς και με τους εντεταλμένους του Ανδρέα Λοβέρδου, στην επιτροπή. Επιφυλάσσουν δηλαδή για το ΠΑΣΟΚ «ρυθμιστικό ρόλο» στην αρχή, μιλώντας για διαδικασία που θα γίνει σε δύο στάδια, και τουλάχιστον ως το δεύτερο οπότε θα έχει αποκτήσει συνοχή και δυνατότητα συνεννόησης η άτυπη επιτροπή. Από την πλευρά της «Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα» του Ανδρέα Λοβέρδου, που έσπευσε χθες σε μία επίδειξη συμπεριφοράς «ισότιμου εταίρου» να ανακοινώσει τα ονόματα των στελεχών που θα λάβουν μέρος στη διαδικασία, οι «εντεταλμένοι» είναι ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Ευθύμης Καρδαράς, ο συντονιστής της Επιτροπής Εθνικών Αντιπροσώπων του κόμματος Διονύσης Λαμπρίδης και ο Δημήτρης Καρέλας, μέλος της Πολιτικής Ομάδας Στρατηγικού Σχεδιασμού.
http://www.matrix24.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου